Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 122

Wątek: Jaki tablet?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithil Zobacz posta
    witam... mówicie tutaj głównie o tabletach małej wielkości A6... chciałabym się dowiedzieć o propozycjach dla rysownika\animatora oczywiście w przyzwoitych cenach jak na sprzęt potrzebny do tego typu pracy... liczę na jakieś wskazówki...
    albo przyzwoite ceny, albo jakosc niestety Z wiekszych rzeczy godne polecenia jest tylko Wacom graphire (a tak wogole - co rozumiesz przez 'wieksze'?) albo (i tu uklon w strone rysownikow: intuos). Ale to nijak nie chce miec przyzwoitej ceny:rolleyes:
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ithil, skoro potrzbujesz coś do rysowania, to zapewne sam wiesz co ci jest potrzebne - przestrzeń. Na formatach wielkości wrzoda na dupie rysuje się raczej średnio, format A4 jest tutaj raczej niezbędnym minimum, nawet graphire XL (w formacie A5) to już lekka partyzantka. Zatem Intuos3 A4 (lub większy) się kłania... Tanie toto raczej nie jest...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 16-12-2006 o 13:21

ithil
    Guest

Domyślnie

doskonale zdaję sobie z tego sprawę, ze powinnam miec minimummformat A4 , jednak jeszcze nie za dobrze orientuję się w markach, ich wadach i zaletach, dlatego zwracam się do was.... Liczę się z kosztami ponad 1000 zł ale dwa za tablet to trochę przesada... trzeba przyznać, że elektronika szybko się starzeje, a zanim w pełni efektywnie wykorzystam wszystkie atuty pracowania z tabletem, może się okazać, że korzystam ze sprzętu, który można już śmiało wymienić. Myślę, że to dość wazne, by wspomnieć, że nie pracowałam wczesniej z tabletem...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tablety Wacom się nie starzeją, w eksploatacji są nie do zdarcia, nie psują się i nie zużywają. Nie bardzo da się to już poprawić. Używane są trudno dostępne, bo jak kto raz kupi, to ma spokój na wiele lat, dobrze też trzymają cenę. Jeśli chcesz kupić duży tablet do rysowania - tylko nowy Intuos3, nie ma zmiłowania. Możesz ewentualnie szukać na ebayach używanego dużego Intuosa2, ale chyba też nie będzie lekko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Tablety Wacom się nie starzeją, w eksploatacji są nie do zdarcia, nie psują się i nie zużywają. Nie bardzo da się to już poprawić. Używane są trudno dostępne, bo jak kto raz kupi, to ma spokój na wiele lat, dobrze też trzymają cenę. Jeśli chcesz kupić duży tablet do rysowania - tylko nowy Intuos3, nie ma zmiłowania.
    ot, madrego posluchac To samo mialem napisac, popieram w 100%:cool:
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Prosze podpowiedzcie mi . Do jutra musze sie zdecydować na Tablet Wacoma

Wiem ze bedzie to Graphier4 .. bedzie słuzyc do retuszu fotografi itp.

Mam monitor 19. Nie wiem jaki rozmiar wybrać tableta wybrać. Dużo osób pisze ze A6 wystarczy, natomiast niektórzy twierdzą że do monitora 19.. trzeba kupić większy tablet.

A ja sie kompletnie nie znam

Pozdrawiam.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    natomiast niektórzy twierdzą że do monitora 19.. trzeba kupić większy tablet
    To jest piramidalna bzdura. Ja mam monitor 21,3" a Wacoma w A6. Jedynym czynnikiem, który należy ew. brać pod uwagę, to proporcje - jeślibyś miała monitor panoramiczny, dobrze byłoby dobrać do niego panoramiczny tablet (wersję wide), choć obawiam się, że takowe wersje są dostępne tylko w serii Intuos. Jeżeli jednak masz monitor o zwyczajnych proporcjach, bierz A6-tkę.

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

hmm no powiem ze to rozwiązanie bardziej mi się podoba.. ze względu na cene

pozdrawiam.

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    To jest piramidalna bzdura. Ja mam monitor 21,3" a Wacoma w A6. Jedynym czynnikiem, który należy ew. brać pod uwagę, to proporcje - jeślibyś miała monitor panoramiczny, dobrze byłoby dobrać do niego panoramiczny tablet (wersję wide), choć obawiam się, że takowe wersje są dostępne tylko w serii Intuos. Jeżeli jednak masz monitor o zwyczajnych proporcjach, bierz A6-tkę.
    A ja mam 20" i w życiu nie wybrałbym tableta A6... ot kwestia gustu...
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry99 Zobacz posta
    A ja mam 20" i w życiu nie wybrałbym tableta A6... ot kwestia gustu...
    No dobrze, ale co ma wielkość tabletu do wielkości monitora? Można mieć nawet i monitor 15" i potrzebować tabletu A3, podobnie jak można mieć 30" panoramę i pracować A6-tką. Na pewno nie poleciłbym - szczególnie osobie, która kupuje swój pierwszy tablet i nie ma zamiaru rysować - dużego Wacoma, bo i tak początki tabletowania bywają zniechęcające i trudne, nawet w przypadku formatów najmniejszych.

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów