Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Wątek: Jaki tablet?

Mieszany widok

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Talking Jaki tablet?

Witam wszystkich ...
    Chciałbym sobie zakupić niewielki tablet najprawdopodobniej A5... Co mi polecacie? Dobre/przystępna cena ? Myślałem o modelu WACOM Graphire4 (swoja drogą czym się różni Classic od studio? Tylko oprogramowaniem?) http://www.allegro.pl/item147625512_...4_dc24_pl.html albo VACOM VOLITO 2 http://www.allegro.pl/item147625511_...2_dc24_pl.html ? Może macie coś innego na oku? Poradźcie ... Tablet będzie głównie używany w Photoshopie. Z góry wielkie dzięki.
    PoZdrO 4ALL :-)
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

witam
    sama od jakiegos czasu zastanawiam sie nad tabletem i z tego co wyczytalam na roznych forach to wlasnie WACOM Graphire4 polecany jest najczesciej.

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Sorki, bo pisałem o A5 a na taki rozmiar kasy nie mam ... Chcę wydać 500PLN to mi starczy na A6 i tu mam pytanie czy opłaca się w ogóle kupować tablet rozmiaru A6 ? Nie będzie trochę za mały?
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Polecam Wacom Graphire4
    classic rozni sie od studio tylko dolaczonym software
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

jeżeli do tej pory ine rysowałeś odręcznie a tablet będize ci służył do retuszu zdjęć czy podobnej pracy to ci wystarczy A6 zanim jednak wydasz pieniądze postaraj się pożyczyć od kogoś tablet i spróbować czy rzeczywiście go chcesz - bo wyobrażenia o pracy z tabletem często mocno rozmijają się z rzeczywistością - sam to kiedyś boleśnie odczułem - jest to narzędzie którego trzeba się nauczyć

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

polecam wspomnianego Wacom'a Graphire 4 Classic A6. pracuje na takim w zakladzie i mam go w domu. dobry stosunek ceny do jakosci dla zwyklego smiertelnika ;-) praca z tabletem jest super ale trzeba sie przyzwyczaic i uwierz mi poczatki nie beda rozowe :-) ale po pierwszej godzinie zalapiesz o co w tym biega a po 3 dniach w photoshopie nie zamienisz sie na myszke za zadne skarby :-)

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    jeżeli do tej pory ine rysowałeś odręcznie a tablet będize ci służył do retuszu zdjęć czy podobnej pracy to ci wystarczy A6 zanim jednak wydasz pieniądze postaraj się pożyczyć od kogoś tablet i spróbować czy rzeczywiście go chcesz - bo wyobrażenia o pracy z tabletem często mocno rozmijają się z rzeczywistością - sam to kiedyś boleśnie odczułem - jest to narzędzie którego trzeba się nauczyć
    Z tabletem miałem styczność kiedy pracowałem w zakładzie fotograficznym .. Tylko tam mięli Pentagram A4 ... I jest to jednak świetna sprawa taki tablecik ... Dlatego planuje zakup :]
    www.SIERAQ.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie, chciałem o to zapytać. Nigdy nie miałem możliwości pobawienia się tabletem a kilka razy już się napalałem i chciałem kupować. Czy rzeczywiście dzięki temu narzędziu pracuje się łatwiej/szybciej/przyjemniej/inne (niepotrzebne skreślić )? Może jest to po prostu kolejny gadżet?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    No właśnie, chciałem o to zapytać. Nigdy nie miałem możliwości pobawienia się tabletem a kilka razy już się napalałem i chciałem kupować. Czy rzeczywiście dzięki temu narzędziu pracuje się łatwiej/szybciej/przyjemniej/inne (niepotrzebne skreślić )? Może jest to po prostu kolejny gadżet?
    Ze mnie grafik jest kiepski, więc powiem Ci tylko o amatorszczyżnie. Na początku trudno jest się przyzwyczaić, bo pozycjonowanie jest względne, ale potem już bajka, szczególnie z opanowaną klawiszologią. Robię sporo obrysów detali za pomocą extract'a i z tabletem naprawde jest wygodniej.
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Domyślnie

tak jak przedmowcy - wacom graph 4 classic jest bomba w klasie jakosc/cena. Mam, uzywam, chwale sobie Aha, jeszcze jedno - nie patrz na volito - to tak naprawde zabawka jest.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów