Pokaż wyniki od 1 do 10 z 250

Wątek: Akumulator BP-511A Zamiennik

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Pytanie pierwsze jak długo używasz?
    Druga sprawa to tzw. obniżanie ryzyka, być może te za 25 PLN będą dobrze pracowały a być może nie i nigdy nie wiesz kiedy Tobie padną. GP/Ansman są sprawdzone i tutaj ryzyko jest bez porównania mniejsze. Zaryzykuję tezę, mniejsza cena = większe ryzyko poprawności pracy.

Zabawa z akku polega na tym, że często ten sam producent produkuje dla np. Canona i na wolny rynek ten sam typ akuu np. BP-511 lub jego zamiennik. Gdzie są różnice? W ogniwach, które zapakuje do środka i w małej elektronice dokładanej do akku. Zewnętrznie to samo poza napisem na obudowie i oznaczeniem ale środki całkowicie inne.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Druga sprawa to tzw. obniżanie ryzyka, być może te za 25 PLN będą dobrze pracowały a być może nie i nigdy nie wiesz kiedy Tobie padną. GP/Ansman są sprawdzone i tutaj ryzyko jest bez porównania mniejsze. Zaryzykuję tezę, mniejsza cena = większe ryzyko poprawności pracy.
    Używam 6 -ciu ok. 8 miesięcy. Póki co działają, jak przestaną to kupię kolejne. Kupuję u tego samego dostawcy na allegro - od dłuższego czasu. Zresztą dla kolegów nikoniarzy też tam kupowaliśmy z tym samym (pozytywnym ) skutkiem. Raz trafił się padnięty (ładowarka nie chciała ładować - to wymienili bez słowa wysyłając na swój koszt).
    Ja się obawiam że zawartość akumulatorów za 70 zł i za 25 jest taka sama. Prawdopodobnie różnią się kontrolą jakości. Co do działania to raczej będzie to to samo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    od jakichs 2 lat jade niemal wylacznie na zamiennikach BP-511 i nie mialem z nimi najmniejszych problemow. w miedzyczasie mialem z 5 roznych akku, kazdy z inna etykietka.

z tym ze pracuje na 3 akumulatorach cyklicznie, tak ze kazdy pracuje na dokladnie 1/3 etatu (pilnuje kolejnosci). nie mam moze duzego zuzycia, ale akku pracowaly w bardzo roznorodnych warunkach i sobei radza. staram sie tylko wymieniac je przy wyraznych oznakach starosci (czestsze zrywanie napiecia, czyli slynne wiechy podczas zapisu plikow i "corrupted file").
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów