Strona 31 z 51 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 510

Wątek: Pentax K10D

Uzależniony

Domyślnie

O pracy AF odemnie sie raczej nie dowiecie (przynajmniej narazie), ja pracuje ze szklami manualnymi. Sprzet powinien dotrzec do mnie przed swietami, niestety z doswiadczenia wiem ze roznie z tym bywa...

Oczywiscie planuje zakup jednego, jasnego szkla AF o "standardowych" ogniskowych, dla Pentaxa to odcinek pomiedzy 16 a 50 milimetrem. Mozliwe tez ze bedzie to szklo innego producenta ale na jego wybor mam naprawde duzo czasu.

Z checia podziele sie natomiast innymi wrazeniami...

Kupilem komplet z gripem wiec zapewne po kilku tygodniach bede troszke mogl napisac o ergonomii takiego zestawu, zaletach i wadach pracy z nim. Do tej pory uzytkowalem taki zestaw Canona (body+grip), wiec bede mogl skrobnac jakies porownanie. Z forum napewno sie nie rozstane, uzywam kilka systemow w tym 5 (roznych) analogowych. Canona A1 posiadam i nie zamierzam sprzedawac.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee Zobacz posta
    (...)
    Z checia podziele sie natomiast innymi wrazeniami...

Kupilem komplet z gripem wiec zapewne po kilku tygodniach bede troszke mogl napisac o ergonomii takiego zestawu, zaletach i wadach pracy z nim. Do tej pory uzytkowalem taki zestaw Canona (body+grip), wiec bede mogl skrobnac jakies porownanie. Z forum napewno sie nie rozstane, uzywam kilka systemow w tym 5 (roznych) analogowych. Canona A1 posiadam i nie zamierzam sprzedawac.
    Z tego wynika , że możliwe , że będę mógł szybciej podzielić sie wrażeniami, bo mój dobry znajomy kupuje K10D i mam z nim już umówione kilkudniowe testowanie . Czekam i czekam..... miał już kupić w sklepie "nie dla idiotów" ale nie zdążył... :rolleyes: .
    A tak "by the way" jakiej puszki canona używałeś?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Z cyfrowych najpierw 350d potem 20d

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    I jedna fotka z dziesiątki. Robiona "z ręki".
    A poprosiłeś Pitera o pozwolenie na opublikowanie tego zdjęcia?
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak dla mnie to wygląda to bardzo słabo, słabiutko
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No coz lektura testu pokazuje jasno jak bardzo jakosc na papierze moze roznic sie od jakosci w rzeczywistosci.
    Jpg z tego apartu to koszmar dobrze ze raw w miare daje rade. Ostrosc zdjec pozostawia wiele do zyczenia. Nie dosc tego rozpietosc tonalna zdjec jest dziwnie mala co w rezultacie daje jeszcze gorszy material wyjsciowy.
    Za to guzikologia, budowa, dostepne opcje, IS itd robia wrazenie. No i ta cena ... 500$ mniej od najlepiej wypadajacego 30D.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Ja zawsze robię w RAW, więc słaby JPEG nie ma dla mnie znaczenia. Ale dla amatora (w końcu cena jak za entry level) może to dyskfalifikować ten aparat. No i soft D80 lepiej "usuwa" szumy. K10D słabo sobie radzi i w tym segmencie.
    Dobrze że mamy canony, bo one i bez odszumiania słabo szumią
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"TAv (Shutter speed and Aperture priority) mode allows you to set the shutter speed and aperture manually and the camera will automatically select the correct sensitivity."

Ja chcę coś takiego w moim 30D!!!!!!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    jak dla mnie to wygląda to bardzo słabo, słabiutko
    Okulista pomoze , nie przepraszam juz nic nie pomoze...

Strona 31 z 51 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów