Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: 350 vs d70s wiem co to opcja szukaj:)

ineed dSLR
    Guest

Domyślnie 350 vs d70s wiem co to opcja szukaj:)

Drodzy furomowicze na poczatku przepraszam za to pytanie na które odpowiadaliście juz dziesiatki razy.

Użyłem opcji szukaj we wszystkich możliwych konfiguracjach słów kluczowych znalazłem tematy zwiazane z moim zapytaniem ale nie do końca.

Priorytety

+ wygoda (ergonomia)
    + jakość zdjęć ("standardowy" format nei jakieś plakaty)
    + koszty

Wariant:
    a
    350d
    http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/...t/product/2474

ze względu na ergonomie i moje dosłownie koszykarskie dłonie
    grip
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=565

b
    Nikon d70s za 2790zł (Saturn ) plus koszt karty .
    (Nikon - Nikon D70S + AF-S DX 18-70mm)

Macałem dziś aparaty

W zastępstwi 350d macałem 400d (ponoć sa porównywalne wymiarami) i niebyłem zaskoczony- wygoda uchwytu delikatnie mówiac niekorzystna

Natomiast d70s leży w mojej dłoni lekko miło i przyjemnie czyje ze mam aparat.

Do całej tej sesji w macaniu brakuje mi 350d+ grip ponieważ to mogłoby przeważyć szale na korzyść 350d. Grip kupuje wcelu poprawy uchwytu ale pewni bedzie pełnił swoja role w długich plenerowych sesjach zdala od 220V .

Spotkałem sie z takimi opiniami:
    Kit z NIKONA o niebo lepszy od 350d . to znów idzie na korzyść d70s
    Nikony kiepsko czytl. wogóle nie współpracują z M42 to znów idzie na korzyść na 350d
    D70s bardziej szumi od 350d ( ale nie będe ogladał zdjeć np 10 x zoom )
    No i generalna opinia użytkowników lustrzanek z jaką sie spotkałem to take iz canon produkuje "ładniejsze" fotki.

Stwierdzam ze prędzej dom wybuduje i zasadze drzewo niż kupei dSLR-a

Pozdrawiam cierpliwych i wyrozumiałych

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

a moze kup lekko uzywane 20D w bardzo dobrym stanie i masz problem z głowy bo kupisz je w cenie nowej 70D, a masz aparat który naprawde dobrze leży w nawet niemałej dłoni i zdecydowanie lepszy od nikona D70 czy canona 350D

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Napisz skąd jesteś, może ktoś chętny da Ci pomacać 350d z gripem. Ergonomii się nie opisze przez net, to trzeba poczuć. Każdemu może pasować coś innego.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

ineed dSLR
    Guest

Domyślnie

lekko używany abym mógł sobei pozwolić na 20d to jej stan musiałby być mocno wskazujacy na ....

cholera mnie juz bierze

350D vs d70s :///// ?????

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Napisz skąd jesteś, może ktoś chętny da Ci pomacać 350d z gripem. Ergonomii się nie opisze przez net, to trzeba poczuć. Każdemu może pasować coś innego.

do piatku Kraków potem Ślaski (Bytom )

Musze znaleźć sklep który oferuje macanie 350d z gripem

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ineed dSLR Zobacz posta
    lekko używany abym mógł sobei pozwolić na 20d to jej stan musiałby być mocno wskazujacy na ....
    niekoniecznie, za ok 650-700 euro (czyli w okolicy ceny jaką wpisałes za nikona) z niemieckiego ebay wyrwiesz ten aparat z około rocznym przebiegiem i resztą gwarancji jak cos

ineed dSLR
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    niekoniecznie, za ok 650-700 euro (czyli w okolicy ceny jaką wpisałes za nikona) z niemieckiego ebay wyrwiesz ten aparat z około rocznym przebiegiem i resztą gwarancji jak cos
    To jest dla mnie poważny zakup za duża kase więc nei pweność przy kupnie nawet lekok używanych lustrzanek sobie podaruje

dzięki za pomoc

Miasto

Domyślnie

to jesli juz masz wydac kase kup lepiej 400D, kasa porównywalna A nowsza konstrukcja jak 350 o 70 nie wspominając ktora była naprawde fajnym aparatem swego czasu i słowem kluczowym jest tu "BYŁA"

Dopiero zaczyna Awatar Mariozii
    Miasto
    Skarżysko-Kamienna

Domyślnie

chyba,ze zdecydujesz się na zakup czegoś sprawdzonego od jednego z użytkowników CB , czasem ktoś się ogłasza tylko trzeba przypilnować okazję Kupowałem tu używane szkiełko i chwalę sobie. Puszkę zresztą tez kupiłem używaną (prawie nową co prawda),ale nie nie narzekam.Pucha miała miesiąc a zaoszczędziłem 500PLN. Zawsze to coś....

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ineed dSLR Zobacz posta
    350D vs d70s :///// ?????
    Myślisz, że na tym forum ktoś Ci doradzi Nikona :grin

A tak poważnie, to sam musisz ocenić co lepiej w ręku leży.
    Ja osobiście brałbym 350D, sam kiedyś stałem przed tym samym wyborem.
    Z BG-E3 jest znacznie lepiej, choć to kwestia przyzwyczajenia - mi osobiście wymiary 350-ki nie przeszkadzają (choć na początku było to denerwujące) i rzadko używam gripa.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

też kiedyś stałem przed podobnym wyborem: 350d, d70s, czy KM D7D, ponieważ nie moglem sie zdecydować, a byla to też kwestia wejscia w jakiś system odczekalem i kupiłem 30d . Na twoim miejscu jezeli nie ma zadnaj innej opcji wybrał bym d70s. tak jak lubie canona, to 350 uwazam za nieporozumienie pod względem ergonomicznym. d70s mimo że to starszy model to cały czas jest fajnym aparatem. Macałem 350d z gripem i wcale nie uważam zeby grip był lekarstwem. duze dłonie = długie palce, więc uchwyt powinien być gruby i głęboki(tak zeby palce wygodnie zachodzily - mam nadzieje ze wiesz o co chodzi), a grip tylko przedłuża wysokość uchwytu.
    kup d70s albo 20d. Pozdrawiam.

dodam jeszcze ze kit nikona rzeczywiscie jest bardzo fajny i ogólnie i w porownaniu z canonowskim 18-55. poogladaj sobie fotki na dpreview zwracajac uwage jakim obiektywem byly robione.
    Ostatnio edytowane przez bachoo ; 14-12-2006 o 06:30

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów