Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Karta 4GB do EOS400D

Dopiero zaczyna

Question Karta 4GB do EOS400D

Canon Polska zaczyna dokładać karty 4GB do aparatów EOS400D. Są to karty PLATINUM CARD CF 4GB HS. Czy ktoś zna te karty? Czy są porównywalne do kart SanDiska? Słyszałem też że od nowego roku Canon w całej Europie przechodzi na nowy system informatyczny i że ceny pójdą około 5-10% w górę - czy ktoś o tym coś więcej wie? Jeżeli to prawda ,to chyba jeszcze w tym roku warto kupić jakąś lustrzankę...
    Zenit TTL :-D

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ceny pójdą w górę
    jeśli to prawda, to Canon wypadnie z rynku - wszak ceny DSLR coraz bardziej spadają a konkurencja staje się ogromna.

Jestem skłonny prędzej uwierzyć, że ktoś z marketingu Canona wypuścił taką historyjkę, aby na święta sprzedać wszystkie zalegające 30D zanim wejdzie 40D na PMA i 30D już mało kto będzie chciał kupować (zapewne 40D będzie tańszy od 30D).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

EOS40D pewnie będzie drozszy od 30D, tak jak teraz EOS400D jest droższy od 350'ki... :-(

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ixi Zobacz posta
    EOS40D pewnie będzie drozszy od 30D, tak jak teraz EOS400D jest droższy od 350'ki... :-(
    Może i trochę będzie ale raczej nie przekroczy ceny startowej 30-tki. To już niemal reguła w cyfrówkach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

a ile kosztował 30D w dniu po premierze...? bo niepamietam..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Dopiero zaczyna

Question karty 4GB do aparatów EOS400D GRATIS

Canon Polska zaczyna dokładać karty 4GB do aparatów EOS400D.
    Są to karty PLATINUM CARD CF 4GB HS. Czy ktoś zna te karty? Czy są porównywalne do kart SanDiska?

grembo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ixi Zobacz posta
    Canon Polska zaczyna dokładać karty 4GB do aparatów EOS400D. Są to karty PLATINUM CARD CF 4GB HS. Czy ktoś zna te karty? Czy są porównywalne do kart SanDiska? Słyszałem też że od nowego roku Canon w całej Europie przechodzi na nowy system informatyczny i że ceny pójdą około 5-10% w górę - czy ktoś o tym coś więcej wie? Jeżeli to prawda ,to chyba jeszcze w tym roku warto kupić jakąś lustrzankę...
    Witam serdecznie
    ja tu pierwszy raz, - Kupiłem 400 D + platinum 4 Gb 19.12.2006
    i kicha jak...
    aparat wiesza się po paru (różnie to bywa) zdjęciach. w firmie w której zakupiłem kpl. chcą mi zabrać go do serwisu, zadzwoniłem do Canona infolinii i człowiek od razu powiedział mi abym zmienił kartę - bo karta dobra, aparat tez ale nie w komplecie!!!!
    co ja się stresu na jadłem - więc przestrzegam nie kupujcie Canona z kartą Platinum 4 Gb.
    prosze Moderatora o podwieszenie wątku - po co ludziaka mają się stresować, zobaczymy co z tego wyniknie - będe informował
    pozdrawiam - Wesołych Świąt
    grembo

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A próbowałeś formatować wcześniej tą kartę?
    Ja tak zrobiłem i działa...

Yaruu
    Guest

Domyślnie

Tez miałem problemy z tą/tymi kartami.

Przy pierwszej aparat karta zgłaszała sią jako 1Gb.
    Przy drugiej w zależności od szczęścia aparat zawieszał się lub nie.
    Karty Platinium, były formatowane (jeśli aparat się odpalił) w aparacie i w czytniku - po formacie brak poprawy działania.

Sprawdzałem też kartą canona(fc-32mh) i kingstona, brak problemów, za każdym razem wszystko ok.

Sklepowa 400'tka też się powiesiła po zaaplikowaniu jej karty Platinium, podczas sprawdzania 'słuszności' reklamacji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

UWAGA ! Przestrzegam przed zakupem kart PLATINUM. Po kilkunastu zdjęciach aparat gubi zdjęcia i wiesza się na amen. Sam zrezygnowałem z zakupu tejże promocji rezygnując z potencjalnych zysków kosztem dobra klientów...

Nie działają metody typu format itp. Sprawdzane na kilku aparatach i kilku kartach. W czytniku karta chodziła OK, w Canonie niestety nie. Dotyczy to także kart Platinum 1 GB.

Ostatnio edytowane przez Cichy ; 21-12-2006 o 19:12
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów