Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
Te Canony można kupić (opcja "Kup teraz") od 633zł, więc jeśli byś się na takowego decydował, to jeszcze ci zostanie kilka złotych.
Za te pieniądze to raczej wersja Mk I, co nie zmienia faktu że to przyzwoite amatorskie szkło
Cytat Zamieszczone przez makok
a czym się różni w przypadku tego canona model 28-105 USM od tego nowego USM II poza tym że dział marketingu musi przecież też zarabiać?? są jakieś różnice?
Różni się nieco wyglądem obudowy no i tym że jest nowszy. Niemniej jeśli chcesz wydać jak najmniej to polecam to szkło (i nie przejmuj się że jest używane, do dość solidnie wykonany obiektyw, który po dwóch latach użytkowania nie telepie się na wszystkie strony, tak jak KIT). Myślę że do Twoich zastosowań będzie akurat, bo to na cyfrze z cropem akurat fajny zakres do focenia ludzi. No i AF jest rzeczywiście szybki, wyraźnie szybszy od KIT-a 18-55. Dla Twojej informacji ja za swój, MK I, zapłaciłem 450 zł (w cenie była oryginalna osłona przeciwsłoneczna)
Cytat Zamieszczone przez makok
a co sądzicie o tej sigmie 28-105 f/2.8-4? czytałem że jest jakiś błąd z softem =< #3 z 300d ale czy z moją350-tką będzie grało?
Jeśli nie współpracuje z 300d to na 99,9 % nie będzie współpracował też z 350D