Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: czym sie różni Sigma APO 70-300mm F4-5.6 MACRO SUPER II DG do tej bez super macro?

Widok wątkowy

mariuniu
    Guest

Domyślnie

Niedawno nabyłem sigme 70-300 APO MACRO i kupując nachodziły mnie podobne pytania z tymi paskami. Otóż okazuje się że obecnie w sprzedaży są dwie wersje tego obiektywu:

- bez żadnego kolorowego paska - jest to sigma 70-300 DG MACRO (czyli bez dodatkowych soczewek asferycznych)

- z czerwonym paskiem - to z kolei sigma 70-300 DG APO MACRO (czyli ta z dodatkowymi soczewkami asferycznymi)

ta druga sigma czyli sigma 70-300 DG APO MACRO jest z kolei kolejną nowszą wersją popularnego obiektywu sigma 70-300 APO MACRO SUPER II (dostępny jedynie używany) i to właśnie ta poprzednia wersja miała złoty pasek - coś na wzór profesjonalnej serii sigma EX.

Dodam jeszcze że jestem mile zaskoczony tym obiektywem zarówno jego jakością optyczną (spodziewałem się czegoś gorszego za taką kwotę) jak i jakością wykonania - wykończony jest na wzór własnie serii EX - solidnie i z dobrego, przyjemnego dotyku materiału (chociaż nie jest cały metalowy oczywiście). Osobiście polecam tą sigmę (mam wersję APO) i pozdrawiam serdecznie.
    Ostatnio edytowane przez mariuniu ; 30-11-2006 o 23:52

Uprawnienia umieszczania postów