Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Problemy z AV w Canonie 350D

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

ale kręcąc kolkiem przy Av masz tylko pokazane to co zmieniasz ( czyli przyslonę ) a nie jakieś wyniki . Parę czas przysłona masz pokazane dopiero po wcisnięciu spustu do połowy .

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A M nie działa czasem tak jak powinien P czy inny tryb? Jeśli tak, to jest walnięte pokrętło od trybów.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Mad Professor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    ale kręcąc kolkiem przy Av masz tylko pokazane to co zmieniasz ( czyli przyslonę ) a nie jakieś wyniki . Parę czas przysłona masz pokazane dopiero po wcisnięciu spustu do połowy .
    Ale o co chodzi, gdy nie wcisnę migawki do połowy NIE WYŚWIETLA SIĘ NIC.
    PO PROSTU MAM DWA TRYBY TV NIEZALEŹNIE OD POZYCJI POKRĘTŁA.
    Tryb M też nie działa jak powinien- patrz wyżej
    Innych trybów używam rzadko, więc nawet nie sprawdzałem.
    Przed napisaniem I posta naprawdę sprawdziłem aparat, czy nie popełniłem jakiegoś głupstwa, więc wybacz, ale wiem że mam problem
    Przy zmianie ekspozycji przy wybranym trybie Av CZAS POZOSTAJE TEN SAM, NATOMIAST ZMIENIA SIĘ PRZESŁONA- TO CHYBA NIE JEST TRYB AV!!!

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    A M nie działa czasem tak jak powinien P czy inny tryb? Jeśli tak, to jest walnięte pokrętło od trybów.
    Tryb P działa poprawnie, pozostałe też, na ile mogłem je sprawdzić.
    Sprwdziłem jeszcze raz tryb M, działa tylko regulacja czasu otwarcia przysłony, nie działa regulacja otworu przysłony.

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Jeśli masz gripa, to go odepnij. Może to on powoduje takie cuda.

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

mad no to chyba masz coś walnięte w aparacie - polecam serwis (drodzy forumowi koledzy zwróćcie uwagę na szacowny wiek Mad Profesora - więc z szacunkiem bo niektórzy pewnie pomyśleli ze to jakiś młodzian co instrukcji nie potrafi przeczytać)

Mad Professor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow Zobacz posta
    Jeśli masz gripa, to go odepnij. Może to on powoduje takie cuda.
    Dzięki, ale brak takowego (na razie, choć może wcześniej zmienię aparat)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad Professor Zobacz posta
    Przy zmianie ekspozycji przy wybranym trybie Av CZAS POZOSTAJE TEN SAM, NATOMIAST ZMIENIA SIĘ PRZESŁONA
    Całkiem jak w trybie M... Na 99% padło pokrętło. Może jeszcze pomóc wyciągnięcie wszystkich baterii (łącznie z pastylką podtrzymującą zegarek) na jakiś czas. Taki totalny reset.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Mad Professor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    mad no to chyba masz coś walnięte w aparacie - polecam serwis (drodzy forumowi koledzy zwróćcie uwagę na szacowny wiek Mad Profesora - więc z szacunkiem bo niektórzy pewnie pomyśleli ze to jakiś młodzian co instrukcji nie potrafi przeczytać)
    Dzięki za przypomnienie o moim wieku. Siwej głowy jeszcze nie mam, więc się nie przejmuję!
    Trochę mnie martwi Twoja diagnoza.
    Zastanawiam się, czy oddać aparat na Żytnią, czy próbować w Norwegii, gdzie teraz mieszkam. Ma ktoś doświadczenie z serwisem w Norwegii? Gwarancję mam europejską, więc mam wybór

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Całkiem jak w trybie M... Na 99% padło pokrętło. Może jeszcze pomóc wyciągnięcie wszystkich baterii (łącznie z pastylką podtrzymującą zegarek) na jakiś czas. Taki totalny reset.
    Niestety, brak poprawy.
    STAN BEZNADZIEJNY

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Witam. Proponuję serwis w Norwegii. Gorzej niż na Żytniej nie będzie, a i chyba na wysyłce zaoszczędzisz. Pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Broń cię panie Boże przed żytnią jak mi się popsuje aparat to się do ciebie zgłoszę żebyś go oddał do serwisu w Norwegii
    a co do wieku to przepraszam jak bym wiedział żę nie pamiętasz ile masz to bym ci nie przypominał chodziło mi tylko o to żeby koledzy z forum cię potraktowali poważnie i nie wypisywali bzdur w stylu przeczytaj instrukcje

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów