Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Co wybrać? (do 3500zł)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Uwazałbym z tym przyzwyczajeniem. 350D +580EX to delikatnie mówiąc nie jest zbyt dobrze wyważony zestaw Dołóź do tego trochę solidniejszy obiektyw, a odechce Ci się korpusów o rozmiarach 350D/400D :rolleyes:
    Kompakt mały może być, bo się go w palcach trzyma a nie ręce ;-) ale powyższego zestawu już w palcach nie utrzymasz...
    Eee.. tam zawracanie głowy robiłem podobnym zestawem (szkło tamron, L-ki) kilka dużych imprez i da się bez problemu. I wcale nie jest tak źle. Przynajmniej ręka nie odpada po godzinie ze zmęczenia. Rzecz gustu i przyzwyczajenia.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Tutaj byś musiał zobaczyć Nikona D80. Podobno ma duzo lepszy (większy) wizjer, jak lustrzankę z małą matrycą.
    Rzeczywiście wizjer w D80 jest bardzo miły dla oka - przede wszystkim powiększenie i wrażenie przejrzystości (klarowności) obrazu z tym, że też jest stosunkowo ciemny.

Co do tanich szkieł do canona to problem łatwo ominąć kupując doń Tamrona.
    Pomyśl jeszcze na Pentaxem. Też fajne korpusy (K110). I bardzo przyjemne szkiełka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Rzeczywiście wizjer w D80 jest bardzo miły dla oka - przede wszystkim powiększenie i wrażenie przejrzystości (klarowności) obrazu z tym, że też jest stosunkowo ciemny.

.
    Ktoś miał możliwość porównania do wizjera w 20/30D? Jak to wygląda?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ktoś miał możliwość porównania do wizjera w 20/30D? Jak to wygląda?
    Bezpośrednio nie porównywałem (tzn. nie miałem razem jednego i drugiego body w ręce). Wizjer w D80 sprawia wrażenie większego i ciut bardziej klarownego niż w 20/30D. Z tym że nie jest to jakaś zasadnicza różnica. No może powiekszenie zauważalnie większe - w końcu crop w D80 też minimalnie mniejszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

czyli podsumowując: 400D + kit + dodatkowe sigmy/tamrony + lampa + ew grip jak będzie mi niewygodnie taa? Bo nazwy firm inne niż canon osobiście mnie odstraszają. Tak?
    Ostatnio edytowane przez micles ; 17-11-2006 o 22:05

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    czyli podsumowując: 400D + kit + dodatkowe sigmy/tamrony + lampa + ew grip jak będzie mi niewygodnie taa?
    Dokładnie tak. Myślałem przed zakupem 400D, że bez gripa nie da rady. Narazie gripa nie kupiłem i w sumie da się z tym żyć.
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    czyli podsumowując: 400D + kit + dodatkowe sigmy/tamrony + lampa + ew grip jak będzie mi niewygodnie taa? Bo nazwy firm inne niż canon osobiście mnie odstraszają. Tak?
    Ja polecam sprzęt jak w stopce. Naprawdę można już nim sporo zwojować. Grip używam tylko na większych imprezach jak potrzebuję więcej prądu, w normalnym użytkowania wielkość 350-ki nie przeszkadza choć mógłby być większy.
    Jak Cię stać to kup 400-kę, choć ja wolałbym np. dokupić lepsze szkło.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja polecam sprzęt jak w stopce. Naprawdę można już nim sporo zwojować.
    A po co miec na raz i kita i Tamrona 17-50 2.8 ?

Ok 36 Zywcow 0.65l mozna dostac za kita 8) (dla mnie to bylby zapas na dwa miesiace)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ok 36 Zywcow 0.65l mozna dostac za kita 8) (dla mnie to bylby zapas na dwa miesiace)
    o rany ale doisz... :wink:

a tak na poważnie mając tą wiedzę którą mam to wybrałbym 350D + proponowanego tamrona
    Za róznice miedzy 400d i 350d mozna już kupic jakies uzywane szkło...

ja wybrałem na poczatek 300d bo własnie za róznice (miedzy 350d) zakupiłem uzywke 100-300usm

powodzenia
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pstrykacz
    Guest

Domyślnie

Nie ze bym sie onanizowal na pinkcie 350 ale po przstudiowaniu testu 400
    zauwazylem ze Canon nie wniosl zbyt wiele :
    autoczyszczenie
    wiekszy LCD
    no chyba ze 10 mega-ale czy wyscig na pixele idzie w parze z jakoscia?
    Wybralbym 350-cena juz dosc konkretnie spadla no chyba ze 8 mega
    nie zadawala cie to poczekaj miesiac,dwa a 400 po nowym roku tez poleci.
    PS I postawilbym na gripa -obojetne czy to 350 czy 400 lepiej lezy...
    Powodzenia.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A po co miec na raz i kita i Tamrona 17-50 2.8 ?

Trzymam go bo szkoda mi go sprzedać za 100 złociszy - więcej za niego i tak nikt nie da przy cenie nowego ok. 200 plnów.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów