Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 36

Thread: Anoreksja

zło konieczne Vitez's Avatar

Quote Originally Posted by MacGyver View Post
    Niestety, dokładnie tak to wygląda. Próby zrzucania wagi poprzez głodzenie się to kompletny bezsens. W najlepszym wypadku prowadzi to do tzw "efektu jojo" po zakończeniu "kuracji", w gorszym do anoreksji lub bulimii.
    A wiesz to z wlasnego doswiadczenia czy plotek?
    Ja akurat znam ten pierwszy przypadek. Ale to duzo pisania i nie na to forum. Np na www.wizaz.pl kilka razy w tygodniu tego typu watki sa roztrzasane .
    Ogolne podejscie jest jak wyzej ale temat jest sporo bardziej zlozony niz w taki sposob przedstawione stereotypy.

Uzależniony mungo's Avatar

Żyjemy w czasach, gdzie rządzą kalorie, co moim zdaniem trochę chore jest. Nie wszystko zależy od kalorii. Znam kilka osób, które mówią, że się odchudzają, liczą kalorię normalnych kanapek, jedzą mniej niż wszyscy inni, ale do "mcdonalda" chodzą codziennie... I już tych kalorii nie liczą...
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie liquidsound's Avatar

Dieta odchudzajaca i liczenie kalori to jest mit dopoki nie zaczniemy sie intensywnie ruszac. Ogolnie mozna jesc tlusto i wygladac swietnie, najwazniejszy jest ruch. Bulgarzy maja bardzo tlusta diete a grubasow nie widac na ulicach. Natomiast istotna tez jest sprawa jaki pokarm spozywamy. Bo 2000 Kcal tluszczu ma inny wplyw niz tyle samo bialka.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu

ja tam jak jedzenie ma za mało kalori to je omijam z daleka po pierwsze jem po to żeby te kalorie dostarczyć, po drugie to z kaloriami dużo smaczniejsze, po trzecie to bez kalorii to zazwyczaj więcej chemii a wcle nie zdrowsze, a po czwarte jest wiele bardziej lub mniej przyjemnych sposobów aby nadmiaru tych kalorii się pozbyć

liquidsound zgodzę sięz tobą - wogóle diety cód to najwieksza bajka marketingowa jaką nam się próbuje wcisnąć - mam znajomych którzy jedząc bez opamiętania nie tyją wogóle mimo że prowadzą siedzący tryb życia, znam osoby które trenują jak na olimpiadę, jedzą tyle co moja czteroletnia córka i nadl tyją.
    Każdy potrzebuje innej diety dla mnie najbliższe ideałowi są diety określane na podstwie grupy krwi i typu metabolizmu (inaczej trawią tłuszcz ludzie północy inaczej południowcy to co jednym pomaga innym może szkodzić)
    Last edited by mario1275; 16-11-2006 at 07:23 PM.

Pełne uzależnienie minek's Avatar

Quote Originally Posted by mario1275 View Post
    Każdy potrzebuje innej diety dla mnie najbliższe ideałowi są diety określane na podstwie grupy krwi i typu metabolizmu (inaczej trawią tłuszcz ludzie północy inaczej południowcy to co jednym pomaga innym może szkodzić)
    Podobno... podobno według mojej grupy krwi, to ja powinienem zielskiem się żywić.
    A według mnie pełnowartościowy posiłek to pieczone mięcho, fryty i piwo (-:
    Fakt, mam problemy z nadwagą. Jem to co lubię, jeżdżę rowerkiem sporo i pływam i nie zmniejszam się, ale też nie powiększam ostatnio.

Zablokowany Driver's Avatar

A ja odwrotnie. Jem wszystko co mi wpadnie w łape. Do kiosku po zapałki jade autem. Wynik = 172cm / 55 kg

Pełne uzależnienie stdanielo's Avatar

Quote Originally Posted by Driver View Post
    A ja odwrotnie. Jem wszystko co mi wpadnie w łape. Do kiosku po zapałki jade autem. Wynik = 172cm / 55 kg
    przebadaj sobie tarczycę, serio

Zablokowany Driver's Avatar

Quote Originally Posted by stdanielo View Post
    przebadaj sobie tarczycę, serio
    spoko. nigdy nie warzyłem więcej. wyniki jak z encyklopedii zdrowia

Uzależniony mkwiek's Avatar

ja podobnie, mam taką przemianę energii, że jak się badałem będąc małym lekarz zapowiedział mi, że problemów z nadwagą mieć nie będę - tak zostało, mam w sumie niedowagę i to sporą ale za to mogę wcinać wszystko i efekt żaden...
    I am FX

Pełne uzależnienie KuchateK's Avatar

Quote Originally Posted by Driver View Post
    W wieku 6 lat to i ja tak moglem
    ...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast