Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Anoreksja

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Podobno... podobno według mojej grupy krwi, to ja powinienem zielskiem się żywić.
    A według mnie pełnowartościowy posiłek to pieczone mięcho, fryty i piwo (-:
    Fakt, mam problemy z nadwagą. Jem to co lubię, jeżdżę rowerkiem sporo i pływam i nie zmniejszam się, ale też nie powiększam ostatnio.
    No ja jestem w tej szczęśliwej sytuacji że powinienem jeść tylko mięcho i to najlepiej dziczyznę odkąd sie zacząłem w miarę stosować (nie wychodzi to tanio) przestałem tyć w okresie kiedy stosowałem siędość ściśle (ograniczony nabiał, pieczywo i warzywa) waga spadała bez zwiększania aktywności fizycznej

A zapomniałem jeszcze dodać że ważne przy ustalani diety jest to jaka część energi jest wydatkowana na utrzymanie temperatury (ja lubię mieć chłodno w domu ok.18stC ale znam takich co jak mają mniej niż 22stC to marzną)

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Anoreksja jest straszna...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Jak ktos jest p.....ty, to juz nic sie na to nie poradzi.
    Anoreksja to choroba psychiczna a w artykule ktorego dotyczy watek wlasnie o te chorobe chodzi. Mowienie o osobie chorej "p.....ty" zakrawa na poglady zblizone do faszystowskich.
    Ludzie nie zapadaja na takie schorzenia z wlasnej winy. Choruja na nia nawet kilkunastoletnie dzieci i nie jest to ich wina. Bierze sie to czesto z bledow wychowawczych, np. gdy rodzice graza dziecku "nie jedz juz bo bedziesz gruba", "nie wolno jesc po 20", "grubi sa brzydcy". Na dzieci takie grozby moga straszliwie podzialac i prowadzi to do tragedii. W spoleczenstwie niestety brak jest wiedzy na temat tych przypadkow. Panuja falszywe stereotypowe opinie. W szpitalach dopiero od kilkunastu lat (w Polsce) leczy sie przypadki anoreksji na oddzialach psychiatrii.
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A wiesz to z wlasnego doswiadczenia czy plotek?
    Jeśli chodzi o skuteczność diet to z własnego doświadczenia, swego czasu zrzuciłem 20 kg i od dwóch lat utrzymuje, z małymi wahaniami, osiągniętą wagę. Akcji z żywienia się samym zielskiem w małych ilościach próbowałem wcześniej, ale okazywały ich skutek był raczej marny.
    Co do anoreksji i bulimii opieram się na informacjach przeczytanych i zasłyszanych ze źródeł zdecydowanie bardziej wiarygodnych niż kolorowe gazetki i internetowe fora.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Anoreksja jest straszna...
    Zgadza się.

Załącznik 2026 Załącznik 2027 Załącznik 2028

http://andrzejdragan.com/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

no i jezeli te dziewczyny wygladaja dobrze przy wzroscie 175 i wadze 40 kg to ja wygladam zajebiscie bzy 174 i wadze 106
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

gdybyśmy w naszej cywilizacji poswięcali tyle czasu rozwojowi umysłu co poświęcamy ciału to byśmy już pewnie latali turystycznie na inne planety

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    spoko. nigdy nie warzyłem więcej. wyniki jak z encyklopedii zdrowia
    Olej encyklopedię zdrowia i przebadaj się. Masz 10kg niedowagi, a to już może sygnalizować problem. Serio!

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

U siebie dostrzegam przejawy zbyt szybkiego metabolizmu. Trace wage bardzo szybko, odrabianie przebiega cholernie powoli, pomimo konsumpcji niewyobrazalnych ilosci jedzenia. Np. w ciagu tygodniowego pobytu w szpitalu w sierpniu stracilem ok. 8 kg, z czego do chwili obecnej udało mi się odrobić jakieś 5. Taki stan rzeczy jest przede wszystkim okrutnie nieekonomiczny, no ale za to po konkretnym posiłku niskie temperatury mnie nie ruszają - większość spożytych kalorii idzie w ciepło
    BMI teoretycznie w normie, co może wydać się trochę dziwne przy 190/82
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Domyślnie

tak btw. przy zażywaniu niektórych leków na epilepsję też nie można przybrać na wadze

a tak poza tym to powodów niedowagi może być wiele - leki to tylko jeden z nich
    no i jeszcze wiek - u facetów po 30-tce zaczyna zmieniać sie metabolizm...
    a u mnie 181/78 - i chciałbym pozbyć sie brzucha ;-) (tzn bardziej wyćwiczyć)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów