Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: kto wywiesił flagę narodową z Was...?

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    co nie zmienia poczucia godności z bycia Polakiem, szacunku i dumy dla historii, tradycji i wartości. A także aktualnych osiągnięć. Czy kiedy SLD rządziło i były afery, rozkradali kraj, każdego dnia ktoś trafiał do pierdla miałeś podobne zdanie? Ważne co nosi się w sercu, a nie na koszucle. Dlatego również japończycy są dla mnie o wiele większym wzorem patriotów i ludzi lojalnych niż amerykanie (choć tych również bardzo szanuję).

P.S> moja wypowiedź o stadionowym patriotyźmie miała inne podłoże. Jeśli ktoś jest patriotą, a niech sobie kibicuje, OK. Gorzej, gdy na Małyszu obwiesza się szalikami i maluje łysinę, a następnie wyrzuca rzeczone wcześniej śmieci do lasu, a ojczyznę ma "głęboko w poważaniu".
    Nie utożsamiałem się, bo to byli "ONI", "TAMCI" (źli, winni wszystkiego). Uwierz mi, że ten obecny bunt przeciwko duchlandii, wyrywa się właśnie z serca, gdybym nie był patriotą (choć trochę inaczej niż Ty) miałbym wszystko w dupie i nie tracił czasu - nie użalał się nawet teraz, na tym forum. Ten bunt to właśnie rodzaj patriotyzmu, rodzaj niechęci do pogodzenia się z taką polską rzeczywistością, tak samo jak z tamtą, kwachową.

A Twoje zdanie i słowa biorę bardzo na serio i szanuję taką postawę. Mnie już na to nie stać. Za bardzo boję się kolejnego zawodu, kolejnych oszustw elit rządzących. Czy czerwoni, czy czarni rydzykomani, wszyscy oni tyle samo warci. A ile jesteśmy warci jesteśmy my społeczeństwo, skoro nie umiemy wykształcić uczciwych polityków i jeszcze w dodatku na nich potem zagłosować?
    Łatwo jest być dumnym z Chopina, trudniej z minister spraw zagranicznych, którą się pamięta jeszcze z gdańskiego urzędu... :-/

Jeśli kogoś uraziłem - sorry. Dobrej nocy...
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 11-11-2006 o 23:15
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uprawnienia umieszczania postów