Witam,
byliście może dzisiaj na obchodach w Warszawie (Stare miasto)?
Byliśmy z moją ukochaną pstrykać fotki, no i moje uwagi są następujące:
1. Obiektyw KIT mi nie podchodzi do portretów, wolę manualnego Heliosa..., wymiata jakością obrazu w porównaniu do KIT`a (przesłona 5.6, większość tła jest ostra..., a w Heliosie pięknie rozmyte tło).
2. Ludzie wchodzą w kadr nie myśląc, ale to im można wybaczyć... bo Oni nie znają się na fotografi i też chcą coś obejrzeć..., ale czy można wybaczyć wchodzenie, żeby nie powiedzieć "wpieprzanie się na siłę" w kadr...profesjonalistom z kamerami?, fotografom z porządnym sprzętem, a to znaczy że raczej doświadczonym.... skoro im takiego sprzętu potrzeba? Wkurzyło nas to ich podejście, gdzie taki burak... wbiega Ci specjalnie przed obiektyw by zrobić fotkę czegoś, co Ty zauwazyłeś(łaś) wcześniej. Wchodzą sobie wzajemnie... Albo stają przed czyimś obiektywem i zastanawiają się, co by tu "upolować". @#!@#@ aż się nóż w kieszeni otwiera.
![]()
3. Zaskoczyło mnie to, że tylko garstka fotografów potrafiła współpracować, tzn. nie przeszkadzali sobie wzajemnie w robieniu zdjęć..., w trakcie robienia zdjęcia, jak i po zrobieniu własnego, dawali innym dokończyć fotkę zanim wstaną by odejść.
4. Widzieliśmy wielu fotografów z aparatami CANON, Ktoś z Was był?
Pozdrawiamy
Artur i mój cudowny skarb Jeannete:rolleyes:
ps.
Moje (Artur) zdjęcia z wypadu:
http://canon-board.info/showthread.p...611#post241611