Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 88 z 88

Wątek: Grzechy fotografów przyrody :) ??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Babia Góra

Domyślnie

...,,W sumie jarząbka to w Polsce widziało moze z 10 osób,..."
    Myślę, że dużo więcej. W Beskidach to częsty gatunek. Zapraszam na wiosnę kiedy, można go łatwo zwabić.

Domyślnie

Witaj Zawojanin...zapisuje sie na wiosne do Ciebie na wabienie Jarząbka

Pozdr
    Rafał gawełda

Domyślnie

Arkady:
    Na takie polowanie sam bym się przeszedł.
    A tak ogólnie to bardzo się cieszę, że się zrozumieliśmy!

Iczek:
    <<Napisał pmc
    Co ja pokaże: że gościu strzela jak jeszcze ciemno?
    Przecież ciemno. I chyba można ... >>
    I Twój komentarz
    <<Zapoznaj sie prosze z Zasadami Wykonywania Polowania, sa one dostepne na stronach PZŁ http://www.pzlow.pl>>

Zapoznałem się wcześniej. Fakt, że z grubsza i dla tego napisałem:
    że <<chyba można ...>> Pisałem z pamięci stąd chyba.
    Kropki stały za “strzelać”, to było w tym, no, domyśle.

Nie mam problemów, żeby przyznać się do błędu.
    Ale nie lubię kiedy ktoś mi je zarzuca bezpodstawnie.

Pozdrawiam
    PM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
    Nie mam problemów, żeby przyznać się do błędu.
    Ale nie lubię kiedy ktoś mi je zarzuca bezpodstawnie.

Pozdrawiam
    PM

Chyba ja Ciebie albo Ty mnie nie zrozumiales ?
    Ja nic nie zarzucam Tobie, tym bardziej błedu. Ot odeslalem do zródła.

pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ptaku Zobacz posta
    Witaj Zawojanin...zapisuje sie na wiosne do Ciebie na wabienie Jarząbka

Pozdr
    Rafał gawełda
    Cwaniaczek
    Jarząbek to wspaniala zabawa, ale zwabic go tez trzeba umiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Cwaniaczek
    Jarząbek to wspaniala zabawa, ale zwabic go tez trzeba umiec
    Witaj
    I Tu tez licze na kolege z CBI (Iczka) moze podpowie cos czego nie wiem
    Pozdr
    rafał

Początki nałogu

Domyślnie

Szanowni entuzjaści fotografii przyrodniczej (szczególnie ornitofotografii)!
    Przed wyjściem w teren i foceniem wszystkiego co się rusza albo i nie zapoznajcie się z treścią obowiązującej ustawy o ochronie przyrody i powiązanych z nią rozporządzeń wykonawczych, zwłaszcza o ochronie gatunkowej roślin i zwierząt! Lektura może Was bardzo mocno zdziwić, ale lepsze to, niż niepotrzebnie narażać się na kłopoty z prawem.
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 07-02-2007 o 17:20

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Niestrety we wszystkich magazynach łowieckich można spotkać zdjęcia uśmiechnietych "...." stojacych z napojem rozgrzewającym nad ciałami pieknych Jeleni
    Prosze o przyklady bo bezmyslne rzucanie oskarzen na 100 000 rzesze ludzi ktorzy swoj czas i pieniadze w zdecydowanej wiekszosci przeznaczaja na ochrone przyrody a nie jej inicestwianie jest poprostu nie fair.Pseudo ekologow i zwyklych krzykaczy ktorym wydaje sie ze na temat ochrony przyrody wiedza wszystko jest wielu.Sam jestem mysliwym zaczynajacym przy waszej pomocy byc mysliwym fotografem i powala mnie rodzaj dyskusji ludzi nie zawsza wiedzacych co mowia a ich opinie nie sa tak naprawde ich opiniami.Mysliwym narzuca sie /pod grozba kar pienieznych/plany odstrzalu czesto zbyt wysokie nak na pojemnosc lowiska i niestety te dyrektywy nie wyplywaja z Kol Lowieckich.NIe jest to forum lowieckie tylko fotograficzne i sam chetnie dowiem sie jak operowac teleobiektywem i skupmy sie na tym.

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Niestety ja też mam znajomych myśliwych ( z którym bezustannie tocze potyczki jak narazie słowne ) i niestety nic nie zmieni mojego przekonania że strzelanie do zwierząt dla przyjemności to barbarzyństwo !!!!!.

Te wszystkie piękne rzeczy o których mowa wcześniej i które są dziełem kół łowieckich mozna tez robić bez strzelania, Owszem chore jednostki ( zagrażające całej populacji )powinny być eleminowane ale przez Lesniczych !! ( choć to w sumie też jest problematyczne bo idąć dalej tym tropem strzelać powinno się do nosicieli HIV ).

Niestrety we wszystkich magazynach łowieckich można spotkać zdjęcia uśmiechnietych "...." stojacych z napojem rozgrzewającym nad ciałami pieknych Jeleni ( niewierzący niech zerkną do jednego z ostatnich nr "Lowca Polskiego" ) zabitych tylko dlatego że miały piekne poroże - dla mnie to jest chore .

Ale nie na ten temat miała być dyskusja - chodzi o obsługe teleobiektywu w terenie leśnym Jak narazie tylko Morfina zabrał głos w tej sprawie - dzięki

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów