...,,W sumie jarząbka to w Polsce widziało moze z 10 osób,..."
Myślę, że dużo więcej. W Beskidach to częsty gatunek. Zapraszam na wiosnę kiedy, można go łatwo zwabić.
...,,W sumie jarząbka to w Polsce widziało moze z 10 osób,..."
Myślę, że dużo więcej. W Beskidach to częsty gatunek. Zapraszam na wiosnę kiedy, można go łatwo zwabić.
Witaj Zawojanin...zapisuje sie na wiosne do Ciebie na wabienie Jarząbka
Pozdr
Rafał gawełda
Arkady:
Na takie polowanie sam bym się przeszedł.
A tak ogólnie to bardzo się cieszę, że się zrozumieliśmy!
Iczek:
<<Napisał pmc
Co ja pokaże: że gościu strzela jak jeszcze ciemno?
Przecież ciemno. I chyba można ... >>
I Twój komentarz
<<Zapoznaj sie prosze z Zasadami Wykonywania Polowania, sa one dostepne na stronach PZŁ http://www.pzlow.pl>>
Zapoznałem się wcześniej. Fakt, że z grubsza i dla tego napisałem:
że <<chyba można ...>> Pisałem z pamięci stąd chyba.
Kropki stały za “strzelać”, to było w tym, no, domyśle.
Nie mam problemów, żeby przyznać się do błędu.
Ale nie lubię kiedy ktoś mi je zarzuca bezpodstawnie.
Pozdrawiam
PM
Szanowni entuzjaści fotografii przyrodniczej (szczególnie ornitofotografii)!
Przed wyjściem w teren i foceniem wszystkiego co się rusza albo i nie zapoznajcie się z treścią obowiązującej ustawy o ochronie przyrody i powiązanych z nią rozporządzeń wykonawczych, zwłaszcza o ochronie gatunkowej roślin i zwierząt! Lektura może Was bardzo mocno zdziwić, ale lepsze to, niż niepotrzebnie narażać się na kłopoty z prawem.
Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 07-02-2007 o 17:20
Niestrety we wszystkich magazynach łowieckich można spotkać zdjęcia uśmiechnietych "...." stojacych z napojem rozgrzewającym nad ciałami pieknych Jeleni
Prosze o przyklady bo bezmyslne rzucanie oskarzen na 100 000 rzesze ludzi ktorzy swoj czas i pieniadze w zdecydowanej wiekszosci przeznaczaja na ochrone przyrody a nie jej inicestwianie jest poprostu nie fair.Pseudo ekologow i zwyklych krzykaczy ktorym wydaje sie ze na temat ochrony przyrody wiedza wszystko jest wielu.Sam jestem mysliwym zaczynajacym przy waszej pomocy byc mysliwym fotografem i powala mnie rodzaj dyskusji ludzi nie zawsza wiedzacych co mowia a ich opinie nie sa tak naprawde ich opiniami.Mysliwym narzuca sie /pod grozba kar pienieznych/plany odstrzalu czesto zbyt wysokie nak na pojemnosc lowiska i niestety te dyrektywy nie wyplywaja z Kol Lowieckich.NIe jest to forum lowieckie tylko fotograficzne i sam chetnie dowiem sie jak operowac teleobiektywem i skupmy sie na tym.