Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: Namiot/stół bezcieniowy i oświetlenie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ile za to?

Ja bym sobie odpuscil.

Ilosc swiatla z tego nawet jak wkrecisz trzy kobyly z allegro po "150W" bedzie nadal bardzo mala. Masz marne szanse ze przy iso 400 i f/8 bedzie w namiocie krocej jak 1/30. Jakosc koloru (widmo) tez bardzo kiepskie. Cena przy takiej ilosci swietlowek bedzie wyzsza jak zarowki blyskowej dajacej praktycznie taka sama ilosc swiatla o odpowiednim widmie (mozna sie obejsc bez kombinacji z custom WB). Do tego rachunek za prad i koszt oprawy dodatkowo tylko dokopie.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Ilosc swiatla z tego nawet jak wkrecisz trzy kobyly z allegro po "150W" bedzie nadal bardzo mala. Masz marne szanse ze przy iso 400 i f/8 bedzie w namiocie krocej jak 1/30.
    Mowisz to z doswiadczenia? Cos mi sie nie zgadza. Nie dalej jak wczoraj potrzebowalem uzyskac w namiocie czas ok 1/200. Zarowki ktore mialem nie wystarczaly wiec kupilem dwie 150W. Co prawda musialem podbić do ISO200 ale czas 1/160-1/200 uzyskalem.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    Mowisz to z doswiadczenia? Cos mi sie nie zgadza. Nie dalej jak wczoraj potrzebowalem uzyskac w namiocie czas ok 1/200. Zarowki ktore mialem nie wystarczaly wiec kupilem dwie 150W. Co prawda musialem podbić do ISO200 ale czas 1/160-1/200 uzyskalem.
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=17
    Pozniej moge wrzucic fotki z exifami.

Gdybym sie pozbyl polowy materialu moze by bylo lepiej z czasem, ale rozproszenie robi sie wtedy gorsze niestety (bardziej wyrazne cienie), wiec to takie nie do konca najlepsze rozwiazanie.

Z tego co pamietam to kiepsko z czasem i z tymi zarowkami bylo nawet bez dodatkow typu namiot. Gdzies mam foty. A jak nie to wykopie z szafy te zarowki, bo gdzies jeszcze leza.
    ...

Uprawnienia umieszczania postów