Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: autofocus 30D vs D80

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    A można wogóle zadać sobie pytanie, po cholerę jakiś zakichany AF? Przecież ostrzenie ręczne to wolność! Nie jesteśmy uwiązani jakimiś zakichanymi punktami, które zawsze są nie tam gdzie trzeba, tylko ustawiamy ostrość tam gdzie chcemy i nie tracimy czasu na przekadrowywanie.
    Ja tam Af-a sobie cenię. Dawniej zanim to wprowadzili większość zdjęć które miałem zwalone to właśnie przez brak ostrości. A co do punktów to fakt, że z tym rozmieszczeniem bywa różnie ale "gorzej było i chwalili" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja tam Af-a sobie cenię. Dawniej zanim to wprowadzili większość zdjęć które miałem zwalone to właśnie przez brak ostrości. A co do punktów to fakt, że z tym rozmieszczeniem bywa różnie ale "gorzej było i chwalili" .
    No więc ja też nie mam nic przeciwko temu wynalazkowi, a moja uwaga była poniekąd ironiczna. Wydaje mi się po prostu, że podobnie jak w wielu innych przypadkach producenci niespecjalnie się przykładają do tematu - jak zwykle dlatego, że nie muszą. Skurczybyki potrafią zrobić lepsze układy AF, ale po co jak b..c i tak kupi bądź co - lepiej mu wcisnąć więcej megapikseli, wibratorek, anti-szejka i telewizorek, bo tym się bardziej podnieci.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 04-11-2006 o 14:01

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)Skurczybyki potrafią zrobić lepsze układy AF, ale po co jak b..c i tak kupi bądź co - lepiej mu wcisnąć więcej megapikseli, wibratorek, anti-szejka i telewizorek, bo tym się bardziej podnieci.

Tak niestety jest. Księgowi rządzą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skurczybyki potrafią zrobić lepsze układy AF, ale po co jak b..c i tak kupi bądź co - lepiej mu wcisnąć więcej megapikseli, wibratorek, anti-szejka i telewizorek, bo tym się bardziej podnieci.
    Słuchaj.. Ja myślę, że to nie była ironiczna uwaga z Twojej strony, tylko krzyk rozpaczy. Oczywiście, że te skurczybyki potrafią zrobić lepsze układy i nawet je robią. Tylko Ciebie nie stać na zakup takiej zabawki z lepszym układem i kropka.
    Jarek

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Słuchaj.. Ja myślę, że to nie była ironiczna uwaga z Twojej strony, tylko krzyk rozpaczy. Oczywiście, że te skurczybyki potrafią zrobić lepsze układy i nawet je robią. Tylko Ciebie nie stać na zakup takiej zabawki z lepszym układem i kropka.
    Eeee, tak źle to nie jest - owszem trochę marudzę, ale nie rób ze mnie od razu nędzarza . Mam m.in. D2H, który jest pod względem ostrzenia w egipskich ciemnościach niczego sobie

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eeee, tak źle to nie jest - owszem trochę marudzę, ale nie rób ze mnie od razu nędzarza . Mam m.in. D2H, który jest pod względem ostrzenia w egipskich ciemnościach niczego sobie
    Skoro znasz więc sprzęty, które mają działający AF, to chyba musisz rozumieć, że gdyby wszystkie aparaty miały równie dobry, to te droższe w ogóle by się nie sprzedawały. A na razie prawa marketingu są nieubłagane. Chcesz mieć dobre - płać. Niezależnie od firmy.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Skoro znasz więc sprzęty, które mają działający AF, to chyba musisz rozumieć, że gdyby wszystkie aparaty miały równie dobry, to te droższe w ogóle by się nie sprzedawały. A na razie prawa marketingu są nieubłagane. Chcesz mieć dobre - płać. Niezależnie od firmy.
    ...I niezależnie od dziedziny. Dobrze powiedziane - w ramkę i jako gotowa odpowiedź na pytanie "czemu mi źle ostrzy 350D" :-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ...I niezależnie od dziedziny. Dobrze powiedziane - w ramkę i jako gotowa odpowiedź na pytanie "czemu mi źle ostrzy 350D" :-D
    Rozumiem ze to zart jest?
    Czy moze sugerujesz to, ze 350D zle ostrzy to jest norma, bo to kawalek plastiku i tylko przypadkowo ma nadrukowane logo Canon? Nie oczekuje od 350 cudow, tylko tego zeby dzialal poprawnie tak jak producent twierdzi, a nie ZLE (zle dzialanie po wyjeciu z pudelke oznacza wade konstrukcyjna lub fabryczna). Jezeli 350D raz ostrzy dobrze a innym razem w tych samych warunkach, ba, nie zdejmujac nawet aparatu ze statywu ostrzy zle, tak ze obiekt w zadnym miejscu nie zawiera sie w obszarze ostrosi to znaczy ze AF jest USZKODZONY. Uszkodzenie aparatu w zadnym wypadku nie powinno byc tlumaczone tym, ze jest to najtaszy aparat w ofercie producenta wiec moze byc zepsuty. A najgorsze z tego wszystkiego jest to ze jest to wada nienaprawialna, przynajmniej w 10D nie potrafili w serwisie nic zrobic (bo w jaki niby sposob by mogli?).

Uprawnienia umieszczania postów