Zobacz wyniki ankiety: Oddaje głos na

Głosujących
116. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 93

Wątek: [battle] ANALOG vs CYFRA

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Ja tak sobie myślę że złotym środkiem jest mieć analogową i cyfrową zwierciadlankę :-)
    Też tak uważam, przy czym analogi najlepiej miec dwa, wtedy odpada dylemat czy zakładać ziarnistą czarno-białą czetrysetke, czy kolorową stówke.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Też tak uważam, przy czym analogi najlepiej miec dwa, wtedy odpada dylemat czy zakładać ziarnistą czarno-białą czetrysetke, czy kolorową stówke.
    haselka z dwiema kasetami :-)
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    haselka z dwiema kasetami :-)
    No ba, tak by było najlepiej, ale to bym musiał chyba furmankę sprzedać ;-)
    A póki co czekam z niecierpliwością na eosa 33 co to ma do mnie przyjść pocztą w tym tygodniu
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Na to jest sposób. Wystarczy w CFn ustawić zwijanie z wystającym końcem filmu. Można zmianiać częściowo naświetlone rolki, tylko trzeba zapamiętać ile się na której zrobiło. Potem poprostu z dekielkiem (test dekielka )wypstrykać tyle ile się zrobiło + 1 tak dla bezpieczeństwa :-)

Przy okazji, dziś sobie zrobiłem test na BF/FF, zobaczymy jak wyjdą skany Mam nadzieję że nie będe musiał się wysyłać do serwisu.
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 31-10-2006 o 20:55

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Na to jest sposób. Wystarczy w CFn ustawić zwijanie z wystającym końcem filmu. Można zmianiać częściowo naświetlone rolki, tylko trzeba zapamiętać ile się na której zrobiło. Potem poprostu z dekielkiem (test dekielka )wypstrykać tyle ile się zrobiło + 1 tak dla bezpieczeństwa :-)

Przy okazji, dziś sobie zrobiłem test na BF/FF, zobaczymy jak wyjdą skany Mam nadzieję że nie będe musiał się wysyłać do serwisu.
    zbytek ostroznosci to jak zakladanie 3 prezerwatyw, przestrzeganie kalendarzyka, i lykanie tabletek jednoczesnie niby nie szkodzi ale szczegolnie konieczne tez nie jest. Ja zawsze mam marker przy sobie i zapisuje ostatnia liczbe jaka mi wyswietlacz pokazal na rolce filmu, a pozniej tylko rolke do niej przestrzeliwuje, mam z kolei inne zboczenie, ustawiam mimo dekielka czas 1/2000 i przyslone 32, specjalnego problemu nie powinno byc tez z przekladaniem rolki do innych body, kiedys przekladalem ze swojej 600tki do 50ki kumpla i rzeczywiscie byl widoczny moze troszeczke wiekszy odstep miedzy klatkami w miejscu gdzie byla ostatnia klatka z 600tki i pierwsza z 50tki ale potem juz bez problemow, jedyny problem moze byc przy eosie 100 ten o ile dobrze pamietam, najpierw wywijal pusta klisze do swojej wewnetrznej kasety i potem naswietlone klatki wwijal do kasetki, tak ze pierwsza fotka nosila numer 36
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dokładnie, to samo miałem z 300v. Najpierw nawijał na szpulę. Przy przesiadce z 300v na 33 została mi nie całkiem naświetlona Superia, jakieś 22 klatki. Cofnąłem film, wyciągnąłem końcówkę i pstryknąłem na 33 jakieś 13 klatek. Na szczęście nie udało mi się zrobić multiekspozycji :-) A już chciałem edytować i dopisać żeby pstrykać na 1/4000 i f/32 z zasłoniętym wizjerem, ale byłeś szybszy :wink:

Uprawnienia umieszczania postów