Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: Minister grzecznych dzieci ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Akustyk, a co Ty proponowalbys zrobic z "niegrzecznymi dziecmi"? Rowniez "nie chcialbym zeby moje dzieci (...)" itp. i przyznam szczerze, mnie los chuliganow rowniez niewiele obchodzi - szkoly specjalne, poprawczaki, pozniej wiezienia, obozy pracy, whatever... mam to w nosie, tak dlugo, jak nie widze i nie kosztuje to przesadnie duzo z moich podatkow. Tyle ze kurde cos nie mam pomyslu... A jakos problem rozwiazac trzeba, bo zwykle "zostawienie ich za brama" spowoduje ze za kilka lat niedawne sceny z przedmiesc Paryza beda codziennoscia, a w domu bedziemy sie chronic jak amerykanska ambasada w Teheranie. Zatem pytam: co proponujesz?

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Wszystko fajnie, tylko, że LPR chyba niespecjalnie ma pomysł na to co zrobić z tym "terroryzującym elementem".
    No jak to nie ma pomysłu ... przecie maja !! :
    Cyt. "Dla niegrzecznych dzieci zatrzaśnięta brama szkoły."
    Nad tym pracuje sztab ludzi, którzy chcą usilnie przcować w ministerstwie przez następne długie lata ... więc co mają zrobić jeśli nie wiedzą co z tym problemem zrobic ?? ano wystarczy tandetną propagandę zapodać ludowi a jak już lud ich wybierze na następne lada to będą sie dalej zastanawiać ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    po trzecie: g...o mnie, mowiac szczerze obchodzi, jak beda wygladaly klasy dla takiego elementu. OK, dzieciaki beda demoralizowane. ale to bedzie w duzym stopniu __na zyczenie__ rodzicow, ktorzy sie do takiego dzieciaka nie przylozyli i nie wychowali go i nie pomogli w nauce, zeby mogl dostac sie do takiej lepszej klasy.
    I dlatego dzieci mają być dodatkowo karane za nieodpowiedzialność czy niewydolność wychowawczą swoich rodziców? Ono mają już i tak przerąbane życie.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jestem za hodowaniem przestepcow we wlasnym gronie niz mieszaniem ich z dzieciakami
    Ten dzieciak, posłany do "szkoły wychowującej inaczej" będzie rzeczywiście w gronie "swoich". Ale za kilka lat Ty lub Twoja rodzina traficie na takiego przed swoim domem i będziesz miał szczęście jak dostaniesz tylko wpierd...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Ale za kilka lat Ty lub Twoja rodzina traficie na takiego przed swoim domem i będziesz miał szczęście jak dostaniesz tylko wpierd...
    Nie będą musieli trafiać. Sam przyjdzie, do domu, wyposażony w "ludzi i sprzęt".

Domyślnie

Nie będą musieli trafiać. Sam przyjdzie, do domu, wyposażony w "ludzi i sprzęt".
    No właśnie.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

No chyba żeby... dozywotnie obozy gdzieś w Borach Tucholskich, na zasadzie "dziesięć metrów muru i jedne drzwi" (otwierające się tylko w jedną stronę). I raz na jakiś czas zrzut kilku worków z żarciem z helikoptera. Nie powinno wyjść przesadnie drogo, co parę lat gazik, sprzatanko, dezynfekcja i zapełniamy od nowa. Kurde, to ma sens... ;-) Teraz pytanie na serio: ma ktoś lepszy pomysł?

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A moze zeslac wszystkich na wyspe wolin?? Zrobi sie jeszcze nowsza nowa zelandia:wink:
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Akustyk, a co Ty proponowalbys zrobic z "niegrzecznymi dziecmi"? Rowniez "nie chcialbym zeby moje dzieci (...)" itp. i przyznam szczerze, mnie los chuliganow rowniez niewiele obchodzi - szkoly specjalne, poprawczaki, pozniej wiezienia, obozy pracy, whatever... mam to w nosie, tak dlugo, jak nie widze i nie kosztuje to przesadnie duzo z moich podatkow. Tyle ze kurde cos nie mam pomyslu...
    rowniez nie mam. nie jestem przekonany, zeby odsuniecie ich od szkoly w ogole bylo dobrym pomyslem. z jednej strony obniza koszta na czyms co w duzym stopniu i tak nie daje efektu, bo wiele z tych dzieciakow jest tak zainteresowane nauka, ze szkoda mowic. z drugiej strony, pozbawienie ich chocby tego kontaktu z inteligencja (czyt. "wyksztalciuchami" = nauczycielami) tez nie jest najlepszym pomyslem, choc balbym sie przeceniac role tego kontaktu w ich zyciu

A jakos problem rozwiazac trzeba, bo zwykle "zostawienie ich za brama" spowoduje ze za kilka lat niedawne sceny z przedmiesc Paryza beda codziennoscia, a w domu bedziemy sie chronic jak amerykanska ambasada w Teheranie. Zatem pytam: co proponujesz?
    jakims pomyslem jest rozdzial na klasy z gradientem wynikow szkolnych (mam na mysli tak same oceny jak ocene pracy i staran ucznia przez jego nauczycieli) i z uwzglednieniem zachowania, wkladu rodzicow (chca lepiej dla dziecka, to dac mu szanse) itd. itp. wymagania i jakosc ksztalcenia proporcjonalnie do podzialu. byc moze tez program, nastawiany bardziej praktycznie i w zakresie przygotowania zyciowego dla tych slabszych...

ale to tak od reki pomysl. raczej na pewno do glebokiego przemyslenia i zbombardowania przez ludzi, ktorzy z taka mlodzieza pracuja
    www albo tez flickr

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Akustyk, ale to wszystko co piszesz to jest "na teraz", tak powiedzmy do konca szkoly (w najlepszym wypadku) sredniej. Ja sie pytam co potem?

Cytat Zamieszczone przez liquidsound
    A moze zeslac wszystkich na wyspe wolin?? Zrobi sie jeszcze nowsza nowa zelandia ;-)
    eee tam... na Bornholm albo Islandie! Rozp**c im ten cholerny skandynawski paradajs

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    I dlatego dzieci mają być dodatkowo karane za nieodpowiedzialność czy niewydolność wychowawczą swoich rodziców? Ono mają już i tak przerąbane życie.
    odwroce pytanie: dlaczego dzieci zdolne, ktore moga cos osiagnac, maja byc karane przez zniechecajacy system i wandalizm spoleczny???

rozumiem Twoje racje, ale mam wrazenie, ze troche patrzysz w typowy polski sposob "rownania do kiepskiego ogolu i niewychylania sie". nie mozna koncentrowac wszelkich staran na "dolnych" warstwach spoleczenstwa a nie oferowac pomocy wyzszym. nie mozna tylko wyciagac za uszy slabych, jednoczesnie podcinajac skrzydla zdolnym.

prawda, ze to pasuje do elektoratu rzadzacych teraz elit, i ogolnie z punktu widzenia polityki jest to latwiejszy poddany. ale to krotkowzroczna strategia, przez ktora za kilka lat bedziemy w dalekim ogonie swiata. kraje rozwiniete inwestuja w zdolnych i utalentowanych, nie tylko w wyrownywanie szans. pewnie ze wszystkiego miec nie mozna, ale gdzies jest ten zloty srodek. i moim zdaniem nie po stronie glaskania najgorszych
    www albo tez flickr

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów