Strona 48 z 51 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    ....RM praktycznie nie słucham, "Wprost" jest trywialne, a telewizji żadnej nie oglądam....
    "praktycznie nie słucham" znaczy "jednak trochę słucham" ?

skąd bierzesz swą wiedzę na temat życia politycznego jeśli niczego nie czytasz i niczego nie słuchasz/oglądasz?

...Ale inteligentniejsze teksty to już "Nie" ma...

ojojoj.... to jednak czytasz inaczej chyba nie mógłbyś wydawac takich opinii
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 18-10-2006 o 11:17

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Na poziomie słownictwa, owszem. Ale inteligentniejsze teksty to już "Nie" ma... GW, czy Polityka są właśnie brukowcami, ze względu na treści, nie formę.
    W takim razie jak nie Polityka to jaki tygodnik polecasz, nie mow mi ze zaden, bo to nie jest odpowiedz.
    Chwala Polityce, ze wydaja jeszcze Forum i Niezbednik Inteligenta. Mozna oczywiscie mowic, ze sa to wybory tendencyjne, mozna krytykowac, ale jest to cos co mozna poczytac
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Domyślnie

Świństwo dla "Nie"? RM praktycznie nie słucham, "Wprost" jest trywialne, a telewizji żadnej nie oglądam. Politykę kiedyś przeglądałem i była niezwykle płytka, nic dziwnego, że jest "najchętniej czytana".
    No, niestety taki jest poziom dyskusji z Tobą. Ja przytaczam przykłady wielu zachowań i decyzji polityków, które są: głupie, bezsensowne, idiotyczne, bezmyślne, szkodliwe dla kraju, nacechowanych nienawiścią, rażące swoją niekompetencją, nieznajomością rzeczy itd. A Ty co na to odpowiadasz? Że to spisek lewicowych tytułów i mediów. I w zasadzie koniec dyskusji. Nauki chyba czerpałeś od Gosiewskiego i Cymańskiego, skoro ojca Rydzyka nie słuchasz :-)

"Polityka" - płytka? Można o wiele rzeczy ten tygodnik oskarżać, ale mówienie że jest płytka to nieporozumienie. Zresztą jak można wydawać takie opinie, skoro jej się nie czyta, a jedynie "kiedyś przelądało". Nigdzie nie czytałem tak dobrych tekstów analizujących i tłumaczących naszą ponurą rzeczywistość, ale również świetnych artykułów o tematyce gospodarczej, społecznej,międzynarodowej.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    "Polityka" - płytka? Można o wiele rzeczy ten tygodnik oskarżać...
    Ja lubię "Politykę" również ze względu na dobre zdjęcia (to tak żeby był jakiś związek z tematyką forum )

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Ja lubię "Politykę" również ze względu na dobre zdjęcia (to tak żeby był jakiś związek z tematyką forum )
    Polityka z pewnością płytka nie jest. "Dodatek inteligenta" to świetny i poczytny dodatek. Ze względu na zdjęcia wolę jednak dodatek do wyborczej - "Duży format". Tak wiem jaką opcję polityczną reprezentuję

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

OT. Przestańcie się przejmować jakimiś lewicami prawicami samoobronami i innymi lpereami. Czemu ? Bo za kilkadziesiąt lat i tak bedziecie do swoich wnuków mówić Ali lub Hassan, a na obiad tylko kebab i shoarma.
    http://biznes.onet.pl/14,1366289,,3254,ft.html
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    (...) a na obiad tylko kebab i shoarma.
    A to mi akurat najmniej przeszkadza :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    OT. Przestańcie się przejmować jakimiś lewicami prawicami samoobronami i innymi lpereami. Czemu ? Bo za kilkadziesiąt lat i tak bedziecie do swoich wnuków mówić Ali lub Hassan, a na obiad tylko kebab i shoarma.
    http://biznes.onet.pl/14,1366289,,3254,ft.html
    Kilkadziesiąt lat? To odległa perspektywa. Wcześniej PiS-LPR-Samoobrona puszczą nas wszystkich z torbami:
    http://wiadomosci.onet.pl/1419797,11,item.html

"Rzeczpospolita": Każdy bezrobotny ma otrzymywać bezterminowo zasiłek w wysokości 800 zł, rolnikom zaś będzie przysługiwać większy niż dziś (38,7 zł na ha) zwrot akcyzy na paliwo rolnicze.

EDIT:
    No i zanim zaczęto realizować na dobre ideę taniego państwa, właśnie koalicja się z niej wycofuje

W ramach negocjacji koalicyjnych PiS, Samoobrona i LPR podpisały nową deklarację programową "Solidarne państwo". Najważniejsza zmiana w stosunku do wersji z kwietnia to rezygnacja z tworzenia taniego państwa. W poprzedniej deklaracji było sformułowanie o wprowadzaniu w życie programu "Bezpieczne, sprawiedliwe, tanie państwo".
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 18-10-2006 o 13:00

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    "praktycznie nie słucham" znaczy "jednak trochę słucham" ?
    Właśnie to znaczy, kiedyś kawałek jakiejś audycji, kiedyś jakiś program w mp3, albo felieton Michalkiewicza

skąd bierzesz swą wiedzę na temat życia politycznego jeśli niczego nie czytasz i niczego nie słuchasz/oglądasz?
    Czy napisałem gdzieś, że niczego nie czytam?? Czytam Wyborczą, Dziennik (głównie w celach rozrywkowych) oraz z poważnej prasy: Najwyższy Czas! i Opcję na Prawo.

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz posta
    W takim razie jak nie Polityka to jaki tygodnik polecasz, nie mow mi ze zaden, bo to nie jest odpowiedz.
    Najwyższy Czas właśnie.

Chwala Polityce, ze wydaja jeszcze Forum i Niezbednik Inteligenta. Mozna oczywiscie mowic, ze sa to wybory tendencyjne, mozna krytykowac, ale jest to cos co mozna poczytac
    Widziałem jeden z tych dodatków. Jeden artykuł był dobry: wywiad z Woronowiczem. Reszta to w większości były jakieś pseudonaukowe bredzenia lewackich filozofów.

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    No, niestety taki jest poziom dyskusji z Tobą. Ja przytaczam przykłady wielu zachowań i decyzji polityków, które są: głupie, bezsensowne, idiotyczne, bezmyślne, szkodliwe dla kraju, nacechowanych nienawiścią, rażące swoją niekompetencją, nieznajomością rzeczy itd. A Ty co na to odpowiadasz? Że to spisek lewicowych tytułów i mediów. I w zasadzie koniec dyskusji. Nauki chyba czerpałeś od Gosiewskiego i Cymańskiego, skoro ojca Rydzyka nie słuchasz :-)
    Nawet nie wiem, kim są ci panowie, jakoś mnie nie podniecają.

"Polityka" - płytka? Można o wiele rzeczy ten tygodnik oskarżać, ale mówienie że jest płytka to nieporozumienie. Zresztą jak można wydawać takie opinie, skoro jej się nie czyta, a jedynie "kiedyś przelądało".
    Jak przeczytasz jeden lub drugi płytki tekst, potem w następnym numerze jest podobnie, to chyba można wyrobić sobie opinie?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Właśnie to znaczy, kiedyś kawałek jakiejś audycji, kiedyś jakiś program w mp3, albo felieton Michalkiewicza

Czy napisałem gdzieś, że niczego nie czytam?? Czytam Wyborczą, Dziennik (głównie w celach rozrywkowych) oraz z poważnej prasy: Najwyższy Czas! i Opcję na Prawo.
    To rzeczywiście "poważna" prasa. Wg mnie, szczególnie "Opcja na Prawo", to niezłe pranie mózgów.

Strona 48 z 51 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów