Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Karta CF Kingston 1GB padła

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie Karta CF Kingston 1GB padła

Witam

Własnie dzisiaj padła mi karta CF Kingstona 2GB (w tytule pomyliłem się piszą o 1GB) - czytnik jej nie widzi, a aparat pokazuje ERR CF. Jest jakiś program za pomocą którego możnaby jeszcze z nią powalczyć, czy raczej dać sobie już spokój i odesłać ją?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 17-10-2006 o 17:11

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mnię zdechła była Lexar Pro (wtedy jeszcze nie wiedziałem o wadliwej serii źle współpracjuącej z 350D). Zero reakcji w aparacie i w czytniku. Jeśli nie widać jej jako napęd to chyba już nic się nie zdziała. Jeśli nie miałeś na niej jakiś cennych danych to imho szkoda prądu... Swoją odesłałem do Kaliforni i po tygodniu ups-em przyszła nowa!
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Domyślnie

tez mialam ten problem, zanioslam karte do sklepu, byla na gwarancji, zaproponowali, ze sprobuja "odzyskac" zdjecia, po dwoch tygodniach okazalo sie, ze jednak nie da rady i dostalam nowa karte.
    matka
    ((((()))))

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W weekend padła moja karta CF - objawy takie same - komunikat CF Err w aparacie. Czytnik tez jej nie widzi.

Czy jest jakis sposób na odzyskanie danych z takiej karty (nawet kosztem "zniszczenia karty" - tzn wazniejsze dla mnie za same zdjęcia niż ta karta). Jeśli tak to prosze o jakies podpowiedzi. Czy jakikolwiek serwis w Warszawie świadczy tego typu usługi?

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

A mi tydzień temu zdechła 2gb karta Emteca. No szajs i tyle. I to świeża, używana kilka razy... z napisem professional (co za łajno).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moja była z kwietnia tego roku, może z tysiąc zdjęć zaliczyła. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się chociaż odzyskać zdjęcia z karty. Może znacie jakiś soft do tego?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Czy jest jakis sposób na odzyskanie danych z takiej karty (nawet kosztem "zniszczenia karty" - tzn wazniejsze dla mnie za same zdjęcia niż ta karta). Jeśli tak to prosze o jakies podpowiedzi. Czy jakikolwiek serwis w Warszawie świadczy tego typu usługi?
    Dzis odbieralem Sandiska 4GB od nich, kiedys kupowalem tez u nich dwa Kingstony MMC z czego jeden musialem reklamowac (nieodczytywalny przez wiekszosc moich urzadzen z wyj jednego czytnika). Firma jest certyfikowanym serwisem Kingstona ale swiadczy tez ogolne uslugi odzyskiwania danych: http://www.ultramedia.pl/ . Tak wiec gdyby domowe metody zawiodly (programy dostepne na PC) to sprobuj u nich.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    Witam

Własnie dzisiaj padła mi karta CF Kingstona 2GB (w tytule pomyliłem się piszą o 1GB) - czytnik jej nie widzi, a aparat pokazuje ERR CF. Jest jakiś program za pomocą którego możnaby jeszcze z nią powalczyć, czy raczej dać sobie już spokój i odesłać ją?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Trudno zastosować program do karty, której nie widzi komputer. Dostać się do takiego ustrojstwa mogą najprawdopodobniej firmy zajmujące się odzyskiwaniem danych (Ontrack np.) ale to sporo kosztuje. Ja mam na koncie 2 padnięte Kingstony. Jedną wymieniłem w ramach gwarancji, do drugiej niestety nie miałem już kwitów. Nigdy więcej nie kupię.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Trudno zastosować program do karty, której nie widzi komputer. Dostać się do takiego ustrojstwa mogą najprawdopodobniej firmy zajmujące się odzyskiwaniem danych (Ontrack np.) ale to sporo kosztuje. Ja mam na koncie 2 padnięte Kingstony. Jedną wymieniłem w ramach gwarancji, do drugiej niestety nie miałem już kwitów. Nigdy więcej nie kupię.
    Do komputera nie podłączałem. Zrobię to dopiero dziś.
    Nie widzi jej aparat. Próbowałem tez przegrac zdjęcia poprzez czytnik do przenośnego dysku twardego - karta została rozpoznana, ale był błąd przy kopiowaniu.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Do komputera nie podłączałem. Zrobię to dopiero dziś.
    Nie widzi jej aparat. Próbowałem tez przegrac zdjęcia poprzez czytnik do przenośnego dysku twardego - karta została rozpoznana, ale był błąd przy kopiowaniu.
    To nienajgorzej, jeśli chodzi o możliwość odzyskania zdjęć. Problem jest wtedy, gdy w ogóle nie można się dostać do karty. Jeśli uda Ci się zrzucić via czytnik na komputer, to po problemie. Jeśli nie, a karta w czytniku będzie widoczna, to zastosuj jakikolwiek program do odzyskiwania, np "Easy Recovery Pro" Ontracka. O ile wiem, do ściągnięcia z netu bez trudu.

Uprawnienia umieszczania postów