Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: [35, 50, 85] - wishful thinking?

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

dobre 24mm do pelnej klatki

a w 35mm poki co 35/1.4 jest cud miod orzeszki i w ogole wygrywa u mnie w konkurencji marzen nawet z kolacjo-sniadaniem ze Scarlet Johanson
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a w 35mm poki co 35/1.4 jest cud miod orzeszki i w ogole wygrywa u mnie w konkurencji marzen nawet z kolacjo-sniadaniem ze Scarlet Johansson
    E tam, akustyk - az tak dobry ten 35/1.4 nie jest!

Canon ma szczerze mowiac glupia polityke jesli chodzi o eLki. Przynajmniej niektore. Dlaczego zawsze musza je robic super jasne? Taki Nikon np. ma 85/1.4 tanszy 2x od EF 85/1.2L i znacznie lzejszy. Dlaczego? Bo Nikon na sile nie probowal zrobic z tego swiatla 1.2.
    Podobnie zwykla 50tka. Dlaczego 50L MUSI byc jasniejszy od wersji nie-L? Nie mozna zrobic fajnej niewielkiej 50tki ze swiatlem 1.4? Bylby znacznie mniejszy, lzejszy, tanszy. Wiecej by ich sprzedali.

Nie mowiac oczywiscie o odnowieniu calej linii tanich szerokich stalek bo to mamy w tej chwili to jest zenada panowie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    E tam, akustyk - az tak dobry ten 35/1.4 nie jest!
    nie no... wiadomo, ze onanizm ma swoje granice

Canon ma szczerze mowiac glupia polityke jesli chodzi o eLki. Przynajmniej niektore. Dlaczego zawsze musza je robic super jasne? Taki Nikon np. ma 85/1.4 tanszy 2x od EF 85/1.2L i znacznie lzejszy. Dlaczego? Bo Nikon na sile nie probowal zrobic z tego swiatla 1.2.
    Podobnie zwykla 50tka. Dlaczego 50L MUSI byc jasniejszy od wersji nie-L? Nie mozna zrobic fajnej niewielkiej 50tki ze swiatlem 1.4? Bylby znacznie mniejszy, lzejszy, tanszy. Wiecej by ich sprzedali.
    odpowiadam: bo sa chetni, zeby zaplacic 3x wiecej i kupic te 1/2 dzialki swiatla. a Canon z ogromna checia zaspokoi gusta nadzianych forsa osobnikow plci meskiej, dla ktorych dlugosc lensa (lub dlugosc jego ceny) jest rekompensata dlugosci penisa... 8)

Nie mowiac oczywiscie o odnowieniu calej linii tanich szerokich stalek bo to mamy w tej chwili to jest zenada panowie.
    i wlasnie dlatego ludzie spogladaja pietro wyzej - w kierunku eLek. no bo jak ich stac na 5D to dlaczego Canon ma im umozliwic kupienie budzetowych stalek, jesli dadza sie skusic na te nie-budzetowe?

sori Winnetou, ale byznes yz byznes
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

....nawet z kolacjo-sniadaniem ze Scarlet Johanson
    no prosze.... mamy te same gusta
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dobre 24mm do pelnej klatki

a w 35mm poki co 35/1.4 jest cud miod orzeszki i w ogole wygrywa u mnie w konkurencji marzen nawet z kolacjo-sniadaniem ze Scarlet Johanson
    To moze sniadanio-kolacja, z sesja zdjeciowa gdzies pomiedzy, przy uzyciu 35 F1.4 oczywisice

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    (...)Na dzień dzisiejszy IMHO tylko Sigma 20/1.8 jest bardzo sensowna.(...)
    Nie wiem miałem do czynienia z jedną i zdjecia mi się bardzo nie podobały - mało kontrastowe, ostrość jako taka dopiero od 8. Widziałem zdjęcia z innej i też szczerze mówiąc z ostrością nie najlepiej. Nie wiem może takie egzemplarze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów