Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: [Yrrhedes] Dlaczego te zdjęcia są niefajne

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Po co ci aparat, jak rzadko z nim na zewnątrz wychodzisz? Do studia domowego to hasselblad Co do kita wszyscy narzekają, którzy zdjęć robić nie umieją. Ci którzy umieją narzekają troszeczkę mniej. Jeden znajomy fotograf z GW powiedział, że Kit na początek jest najlepszy i nie jest tak beznadziejny jak to mówią. No, ale o tym pisałem i drugi raz nie będe o tym pisał. Życzę udanych fotek i wrzucaj na forum następne(może tym razem troszkę fajniejsze )!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

poczytaj gdzie o zasadach kompozycji.... szukaj tematów.... szukaj wszedzie.... a szczególnie poza domem... chyba wydałeś całą kasę na ten aparat (o ile się na niego nie zaporzyczyłeś???) bo boisz się z nim na miasto wyjść.... moge cie pocieszyć - złodzieje mają lepsze aparaty ... idz zamiasto i poszukaj jesieni..... będziesz miał naturalne światło, wielkie zółte drzewa itp.... fotografie w świetle sztucznym i tzw prestudyjną pozostaw sobie na później gdy już trochę załapiesz o co chodzi...
    rób dużo zdjęć ale myśl przy nich jeszcze więcej... sprzęt wszystkiego nie załatwi.... a 350d to dobry sprzęt ale tylko w rękach dobrego fotografa.
    powodzenia
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Yrrhedes
    Guest

Domyślnie

nie zapożyczyłem się, ale mam niemiłe przeżycia zwiazane z napadaniem mnie na ulicach. Jak tylko jestem tam z czymś wartościowym, to zaraz ktoś się przyczepia, mimo że nie mieszkam na pradze. Dwa razy mi rower starali sie wyrwać, a aparat tylko raz - choć tu obyło się bez bójki. Dodam, że w przypadkach z rowerem byłem ze znajomymi.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

no to fajnych masz znajomych...albo tak Cię lubią
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Yrrhedes
    Guest

Domyślnie

eee. to nie znajomi napadali :P. Choć zbytnio pomocni też nie byli - ale się nie dziwie. Ja na ich miejscu bym się bał.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

jak to mówią w kupie siła...chyba że ich kupa była większa...(a na pewno bardziej śmierdząca)
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    jak to mówią w kupie siła...
    "Nec Hercules contra plures" co w wolnym tłumaczeniu można odczytać jako: "I Herkules ****, kiedy ludzi kupa" ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Może się za bardzo z reczami obnosiłeś? Ja prawie codziennie paraduje po centrum i dworcu wileńskim(na pradze) z torbą z aparatem, przewieszoną przez ramię i póki co nic mi się nie stało. A do zdjęć studyjnych naprawdę trzeba się znać na rzeczy, mieć porzadny sprzęt, lampy, tło, itd. Na początek nic innego jak plenerek
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

Koledzy dobrze Ci radza, ja bym jeszcze dodal ze czasem mozna troche obrobka wplynac na odbior zdjecia.
    oryginal

2 minuty w programie - napewno nie jest to cudo.
    Pamietaj w obecnych realiach proces tworczy nie konczy sie na wcisnieciu spustu migawki

Coś już napisał

Domyślnie

Ja staję w obronie kita choć może nie na temat. Owszem nie jest to obiektyw marzeń i nigdy nie będzie, ale nie pozwólmy sprzętowi rządzić sobą. Prawda jest taka, że dopóki zbieramy na lepszy obiektyw, można albo robić zdjęcia, albo nie robić nic - w mojej galerii wszystkie zdjęcia są zrobione kitem. Nie jest to mistrzostwo świata, ale aż takie tragiczne chyba nie są?? (link do galerii w moim profilu).

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów