Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Gwaryncyjne naprawy na Żytniej

hen0i
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale oni naprawde maja teraz remont .

W to nie wątpie. Irytuje mnie tylko, ze wprowadzili mnie w błąd i jeszcze zapomnieli mnie o tym ponformowac... Nic to, mam nadzieje, ze to ostatnia "moja" wizyta na Zytniej.
    Pozdrawiam,
    h.

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale oni naprawde maja teraz remont .

Chyba ze chcesz zeby aparat byl czyszczony w pokojach usyfionymi tynkiem ze scian czy innymi budowlanymi precjozami...
    To co - nie mają innych pomieszczeń... czyli jak remont to serwis nieczynny
    A z innej beczki - jak miałem remont w chacie, gipsowanie i takie tam...to syf w powietrzu sie jeszcze przez tydzień utrzymywał Och ta Żytnia...jaka wódka taki serwis
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2 Zobacz posta
    To co - nie mają innych pomieszczeń... czyli jak remont to serwis nieczynny
    Czynny, odwiedzic mozesz, sprzet do badania zostawic. Ale jak widac niektore naprawy, w trosce o klienta, wola przedluzyc... no ale to i tak ich wina, ze nie chca usyfic sprzetu zamiast wyczyscic .

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

... no ale to i tak ich wina, ze nie chca usyfic sprzetu zamiast wyczyscic .
    Nie...ich wina jest taka iż będąc w zasadzie jedynym seriwsem robią remont nie mając innych pomieszczeń, bądź nawet innej lokalizacji na czas remontu.
    :-|
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

hen0i
    Guest

Domyślnie

Czynny, odwiedzic mozesz, sprzet do badania zostawic. Ale jak widac niektore naprawy, w trosce o klienta, wola przedluzyc... no ale to i tak ich wina, ze nie chca usyfic sprzetu zamiast wyczyscic .
    Uwazam, jednak ze przyjmujac sprzet powinni informowac o dłuższych terminach; w e-mailu napisali mi, ze wszelkie naprawy to maks 5 dni, w rzeczywistosci minely juz dwa tygodnie jak wysłalam do nich moj aparat... Jezeli ktos pracuje aparatem to naprawde robi sie z tego problem :/

pozdrawiam,
    h.

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hen0i Zobacz posta
    Aktualnie nie potrafie sie niczego dowiedziec na temat mojego aparatu - wczoraj mialam termin odebrania aparatu - zadzwonilam wczoraj popoludniu - Pani (o srednio milym glosie) powiedziala mi, ze aparat bedzie zaraz robiony i od razu odesłany. Dzisiaj (kiedy juz myslalam, ze aparat jest w drodze do mnie) dostalam informacje, ze aparat byc moze bedzie w przyszłym tygodniu bo... oni maja remont. Na moje zdziwienie ta sama Pani (ponownie srednio miłym glosem) powiedziala mi, ze jak mi nie pasuje, to moge sobie zadzwonić do Canon Polska...

w swietle informacji podanych w rozmowie tel. to jest jawne oszustwo,
    mysle ze warto poinformowac o tym Canon Polska

Pozdr.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane Zobacz posta
    w swietle informacji podanych w rozmowie tel. to jest jawne oszustwo,
    Byloby oszustwo gdyby usluga dotyczyla napraw gwarancyjnych na ktore jest okreslony ustawowo termin.
    Jednak ta usluga nie jest gwarancyjna i termin jest "jaki serwis poda i moze ulec zmianie" , dodatkowo nie musi byc nigdzie okreslony pisemnie.
    Wiec gdzie tu oszustwo? To ze wczesniejsze ustalenia sie zmienily? Trudno sie mowi - umowy zadnej nie bylo podpisanej a telefonicznie to tylko szacowac mozna a nie sie umawiac.

Mamy taka madra zasade w pracy "Do what you document and document what you do" . Bez tego... gadaj zdrow .

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hen0i Zobacz posta
    Uwazam, jednak ze przyjmujac sprzet powinni informowac o dłuższych terminach; w e-mailu napisali mi, ze wszelkie naprawy to maks 5 dni, w rzeczywistosci minely juz dwa tygodnie jak wysłalam do nich moj aparat... Jezeli ktos pracuje aparatem to naprawde robi sie z tego problem :/
    h.
    NIe mam dowodów na to, co piszę, ale jak ostatnio oddawałem lampę do naprawy, to PzW uprzedziła, że będzie trwało to 5 dni roboczych.. Oddawałem we wtorek, w perspektywie miałem zakup lampy na sobotę. Powiedziałem delikatnie, że ten sprzęt jest firmowy, będą straty i czy jest możliwość szybszej naprawy. No i lampę naprawili na piątek :grin:
    Może tak im się udało, a może sprzęt "pracujący" traktują inaczej?
    Jarek

hen0i
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane Zobacz posta
    (...)
    Jasne, ze poinformowałam

Pozdrawiam,
    h.

hen0i
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Może tak im się udało, a może sprzęt "pracujący" traktują inaczej?
    Miałes farta ja pracuje w gazecie i jak widac mają to w nosie.
    pozdrawiam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów