Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Uwazam, jednak ze przyjmujac sprzet powinni informowac o dłuższych terminach; w e-mailu napisali mi, ze wszelkie naprawy to maks 5 dni, w rzeczywistosci minely juz dwa tygodnie jak wysłalam do nich moj aparat... Jezeli ktos pracuje aparatem to naprawde robi sie z tego problem :/
pozdrawiam,
h.
Byloby oszustwo gdyby usluga dotyczyla napraw gwarancyjnych na ktore jest okreslony ustawowo termin.
Jednak ta usluga nie jest gwarancyjna i termin jest "jaki serwis poda i moze ulec zmianie" , dodatkowo nie musi byc nigdzie okreslony pisemnie.
Wiec gdzie tu oszustwo? To ze wczesniejsze ustalenia sie zmienily? Trudno sie mowi - umowy zadnej nie bylo podpisanej a telefonicznie to tylko szacowac mozna a nie sie umawiac.
Mamy taka madra zasade w pracy "Do what you document and document what you do" . Bez tego... gadaj zdrow.
NIe mam dowodów na to, co piszę, ale jak ostatnio oddawałem lampę do naprawy, to PzW uprzedziła, że będzie trwało to 5 dni roboczych.. Oddawałem we wtorek, w perspektywie miałem zakup lampy na sobotę. Powiedziałem delikatnie, że ten sprzęt jest firmowy, będą straty i czy jest możliwość szybszej naprawy. No i lampę naprawili na piątek :grin:
Może tak im się udało, a może sprzęt "pracujący" traktują inaczej?
Jarek