Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: dziwne zachowanie 10d+obiektyw w studiu...

Mieszany widok

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Nie powinno przekraczać 6 Volt.
    Sprawdzasz tu:
    http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html

a jak potencjalnej lampy nie ma na tej liście to trzeba pomierzyć samemu.
    Dzieki, poszukam cos dla siebie jesli nie dojde co i jak z moja 420. pojade dzis do studia i obadam wszystko dokladnie co i jak. Moze cos wcisnalem jakims paluchem i dlatego "zadzialalo" i focilo pieknie... sie okaze.

Dzieki za pomoc,

pzdr,
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    Moze cos wcisnalem jakims paluchem i dlatego "zadzialalo" i focilo pieknie... sie okaze.
    Mozliwe ze nacisnales * - wyzwala ona przedblysk pomiarowy i po nim mozesz trzasnac zdjecie juz bez przedblysku - czyli lampy studyjne normalnie sie wyzwola.

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mozliwe ze nacisnales * - wyzwala ona przedblysk pomiarowy i po nim mozesz trzasnac zdjecie juz bez przedblysku - czyli lampy studyjne normalnie sie wyzwola.

Juz wszystko jasne... masz racje Vitez wcisnalem * ktora puszcza blysk pomiarowy i zapamietuje ustawienia. Potem mozna trzaskac fotki juz na jednym blysku. Jednak po zmianie jakiegokolwiek parametru trzeba znow wyzwolic blysk pomiarowy aby nie focic "darków" z przedblyskiem. Problem zatem rozwiazany ale ilez to tegich glow musialo siedziec nad tym i dumac o co biega Dzieki wszystkim serdecznie za pomoc. na drugi raz po pierwsze RTFM a potem dopiero lapy na sprzet

pzdr,
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Uprawnienia umieszczania postów