Strona 60 z 190 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz wystarczy zobaczyć jak wygląda obraz ze zwykłego telewizora i z plazmy. Dla mnie wrażenie sztuczności jest powalające. Ruch nie wydaje się płynny, kolory są takie dosłowne. Nie wiem może to kwestia regulacji/jakości/ustawień ale mój znajomy zanabył niedawno takie coś i niezabardzo jest zadowolony.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz wystarczy zobaczyć jak wygląda obraz ze zwykłego telewizora i z plazmy. Dla mnie wrażenie sztuczności jest powalające. Ruch nie wydaje się płynny, kolory są takie dosłowne. Nie wiem może to kwestia regulacji/jakości/ustawień ale mój znajomy zanabył niedawno takie coś i niezabardzo jest zadowolony.
    Jest dokladnie jak piszesz. Ani LCD, ani plazma nie jest wstanie dorownac CRT. IMO te przerysowania obrazu sa robione dla odwrocenia uwagi od mankamentow plaskaczy (brak czerni przy LCD, pikseloza przy malych plazmach czy tez ograniczona ilosc reprodukowanych kolorow).

Co ciekawe zasada dzialania SED'ow jest zblizona do lamp CRT:
    http://blogs.pcworld.com/staffblog/archives/000905.html
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

te SEDy wydają sięciekawym rozwiązaniem pytanie jak drogim i dlaczego dopiero ktoś wpadł na to dopiero teraz?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Oprócz innego odwzorowania kolorów to w 100Hz CRT i we wszystkich plaskaczach dodatkowe artefakty pojawiają się dzięki niedoskonałości deinterlacingu. Niekiedy jest to totalna porażka w zasadzie uniemożliwiająca spokojne oglądanie np. sportu.

W HDTV tego problemu zdaje się nie będzie, tam obraz jest podawany progresywnie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    te SEDy wydają sięciekawym rozwiązaniem pytanie jak drogim i dlaczego dopiero ktoś wpadł na to dopiero teraz?
    Pewnie wpadli juz dawno, ale najpierw musza sie zwrocic inwestycje poczynione w LCD/plazma. Glosno tez bylo wokol OLED'ow, ale poza moim mp3 playerem w wiekszym formacie nie trafily do rzeszy odbiorcow.

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Oprócz innego odwzorowania kolorów to w 100Hz CRT i we wszystkich plaskaczach dodatkowe artefakty pojawiają się dzięki niedoskonałości deinterlacingu. Niekiedy jest to totalna porażka w zasadzie uniemożliwiająca spokojne oglądanie np. sportu.
    No to powiem Ci, ze warto rzucic okiem na topowe TV CRT np. LOEWE. Uwierz mi, nie mam problemow z ogladaniem sportu.

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    W HDTV tego problemu zdaje się nie będzie, tam obraz jest podawany progresywnie.
    Zgadza sie.
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    Wpadli na to już 20 lat temu. Tyle że technologia wiele lat nie pozwalała zrealizować tego pomysłu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

.. no dobra, ale co to wszystko ma wspolnego z nowosciami z branzy foto ze stajni Canona?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    .. no dobra, ale co to wszystko ma wspolnego z nowosciami z branzy foto ze stajni Canona?
    Niestety niewiele i to wcale nie jest śmieszne Canon nadal śpi:-?.
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niestety niewiele i to wcale nie jest śmieszne Canon nadal śpi:-?.
    Jakie spi. Przeciez w tym tygodniu ma byc 40D :P ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Bardzo dobre opinie zbieraja tez projektory DLP z podswietleniem diodami. Dzieki nim wyeliminowali problem kolka kolorow, jednej z wiekszych wad tych projektorow.

W porownaniu do duzych lcd bija je na glowe jakoscia i trwaloscia, a porownujac te same rozmiary dlp sa tansze.

Choc fakt, ze porownujac kontrast 1500:1 dla dlp vs 50000:1 dla sedow i to, ze sedy sa produkowane poprzez drukowanie (tak, jak w atramentowce) elektroniki na szkle (co jest dosyc tanie) mysle ze canon ma duze szanse wymiesc konkurencje (jak zwykle ).
    ...

Strona 60 z 190 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów