Strona 33 z 51 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Tak... jak patrzyłem na Kaczora, który walił pięściami w mównicę i krzyczał, że władzy nie oddamy, że ci co myślą, że wygrają, to się mylą i tylko się skompromitują, to faktycznie strach mnie obleciał :-)
    No ale jaka masz alternatywe, myslisz ze PO z Rokita czy Niesilowskim na czele to inni ludzie. PiS i PO mialy byc alternatywa dla SLD. Niedogadali sie - taki jest obraz Polakow. I teraz to bagno przez rok. Chcesz znowu miec rok targow, koalicji, przeprowadzek z biur, bo inni sie beda wprowadzac. Przeciez wtedy generuje sie duze koszty, nie mysli sie o ustawach poprawiajacych zycie zwyklych ludzi i państwo na tym traci. To ja wole zeby zebrali te wiekszosc na te 3 lata. I potem ewentualnie wymienic rzad.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Przeciez wtedy generuje sie duze koszty, nie mysli sie o ustawach poprawiajacych zycie zwyklych ludzi i państwo na tym traci.
    Moim zdaniem pan K z przystawkami nawet gdyby mieli błogi spokój od PO SLD itd itp, nie mysleliby o ustawach poprawiających życie tylko nadal szukaliby wroga i układów.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

państwo na tym traci. To ja wole zeby zebrali te wiekszosc na te 3 lata. I potem ewentualnie wymienic rzad.
    Dobrze wiesz, że ta większość będzie zebrana, jeśli będzie, na siłę i tak naprawdę tylko w jednym celu - przyciskania przycisków i podnoszenia rączki. W ramiona braci wpadają partie słabe i zagrożone politycznym niebytem po kolejnych wyborach. Zobacz jak Giertych się kurczowo trzyma, jak pięknie się o rządzie wypowiada i jak wychwala koalicję (czasami robi to w takim tonie, jakby miał w niej co najmnie 50% udziału). Z czego to wynika? Z programowego pokrewieństwa LPR i PiS? Raczej nie. Roman musiał wybrać - albo szarpiemy się o nasze postulaty i za chwilę nas tu nie będzie, albo zdradzamy swoich wyborców i wskakujemy na plecy silniejszego. Lepper już taki nie był, bo widzi, że jego Samobrona zawsze jakoś ten próg wyborczy przeskakuje. Pawlak jest w tej samej sytuacji co Giertych, ale jest bardziej wytrawnym graczem - bada i sąduje na ile może braci zmiękczyć swoim niiby-niezdecydowaniem. IMO Pawlak już chyba dawna się zdecydował na mariaż z braćmi, ale póki co podkopuje ich morale swoimi gierkami.
    A co do wyborów, to w takiej sytuacji jaka jest, nie trzeba patrzeć na ich koszty a raczej na koszty społeczne wywołane trwaniem obecnej ekipy. A wbrew zapewnieniom pana Kaczyńskiego, nastroje wśród ludzi wcale się nie poprawiają. Ostatnio zdałem sobie sprawę, że chyba połowa moich znajomych nie mieszka już w tym absurdalnym kraju...
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

Witam,

No ale jaka masz alternatywe, myslisz ze PO z Rokita czy Niesilowskim na czele to inni ludzie. PiS i PO mialy byc alternatywa dla SLD. Niedogadali sie - taki jest obraz Polakow. I teraz to bagno przez rok. Chcesz znowu miec rok targow, koalicji, przeprowadzek z biur, bo inni sie beda wprowadzac. Przeciez wtedy generuje sie duze koszty, nie mysli sie o ustawach poprawiajacych zycie zwyklych ludzi i państwo na tym traci. To ja wole zeby zebrali te wiekszosc na te 3 lata. I potem ewentualnie wymienic rzad.
    Wybacz, ale Twoje argumenty są bałamutne. Twoja teza jest następująca: skoro zmiana rządu tyle kosztuje, to lepiej utrzymywać ten stan rzeczy przez pełną kadencję. Pozwolę sobie postawić dokładnie przeciwną tezę: rządy tych pseudofachowców kosztują nas zbyt drogo (gdzie to tanie państwo??? - póki co, tylko wzrost wydatków na administrację i pseudosolidarną politykę socjalną jak becikowe), żeby pozwolić im na dłuższe rządzenie.

Te "ustawy poprawiające życie ludzi" to chyba żart, prawda? W każdym razie, dawno mnie tak nic nie rozśmieszyło ;-)

Oto przykład - jeden z wielu - "taniego" państwa (tutaj samorządu) w wydaniu PiS:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3661731.html

Pozdrawiam

Robert
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 04-10-2006 o 15:47

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Towarzysz Bierut mówił:

"Ślepota i niewybaczalna oportunistyczna niefrasobliwość polityczna występuje niezwykle jaskrawo w stosunku do naszych towarzyszy wypełniających odpowiedzialne zadania w partii, do grupy starych “dwójkarzy” z Jaroszewiczem i Lechowiczem na czele. Grupa ta, działająca od lat i penetrująca również KPP, postawiła sobie za cel wciśnięcie się w celach dywersyjno-szpiegowskich do PPR i Gwardii Ludowej i jej się to udało. Nikomu nie przychodziło do głowy sprawdzić tych ludzi, czy kontrolować ich powiązania, kontakty, stosunki. Teza, wysunięta przez samych prowokatorów, o czystości ich intencji i ochłapy rzucanych przez nich informacji, przyjęte zostały za nieodparty dowód ich rzetelności politycznej i nikt już potem, ani w czasie okupacji, ani po wyzwoleniu, nie uważał za potrzebne sprawdzić przeszłości tych ludzi i ich działalności."

Teraz wystarczy podstawić zamist Jaroszewicza i Lechowicza Begerową Zarząd TVNu oraz red. Morozowskiego i Sekielskiego i mamy gotową receptę
    jak uniknąć podobnego szkodnictwa i szkalowania IV RP

Edit:
    Trzeba być czujnym i bezwzględnie tępić układ.
    HOWGH
    Ostatnio edytowane przez perqsista ; 04-10-2006 o 16:05

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Edit:
    Trzeba być czujnym i bezwzględnie tępić układ.
    HOWGH
    W trakcie jednego wywiadu Gosiewski zapowiedział najpierw walkę z "układem" (cokolwiek by to miało znaczyć) a za kilka zdań mówił już o budowaniu układu (większości). Taka lekka niespójność ideologiczna :-)
    No, ale zawsze może to wybronić podpierając się twierdzeniem o "skrótach myślowych" albo "semantycznych nadużyciach".

A na moim bloku dzisiaj pojawił się napis "PiS - Przeproście i Spier.....cie!" :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nasz ukłąd jest dobry, bo nasz
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Mam w związku z tym pytanie do Panów - jaka koalicja będzie rządzić po ew. wcześniejszych wyborach i w czym będzie lepiej ? Odpowiedzi proszę wysyłać na poste restante, otwarcie kopert nastąpi za rok, kiedy będziecie mieli dość następych Panów Polityków.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Następnych? A będą kandydować jeszcze jacyś nieumoczeni w rządy?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Kurde, każde dotychczasowe rzady choc troche pomyslaly o gospodarce. Obecne świnie przy korycie nie kiwnęły w tych kwestiach nawet palcem, pomijając pogłębianie deficytu. Najbardziej absurdalne w tym kraju jest to, że o podziale na lewicę/prawicę decydują jedynie deklarowane (podkreślam - deklarowane) stosunki państwo-kościół. Do czego to podobne, aby tzw. prawica miała bardziej socjalistyczny program od tzw. lewicy?
    Wg. mnie, każdy rząd, który odpuści sobie wymyślanie problemów fikcyjnych agentów, układów itd. i zajmie się gospodaką i cięciem bezmyślnego socjala* będzie lepszy niż obecny.

*) Zaciętym wrogiem socjala stałem się niecałe 2 miesiące temu, kiedy będąc w szpitalu miałem okazję poznać doły społeczne, dla których ów socjal jest przeznaczony. Widok licytujących się dziadów, który z nich wcześniej załatwił sobie rentę na podstawie fikcyjnych papierów mnie przeraził. Najgorsze było to, że na całej chirurgii oprócz mnie był tylko jeden człowiek oczekujący od życia nieco więcej niż to, że państwo da mu na - cytuję - "ćmiki i gorzołę".
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Strona 33 z 51 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów