Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Bez wątpienia jest profesorem. Poza stanowiskiem, jest to również tytuł zwyczajowy.
    ....
    Nie nie jest. Zwyczajowo (wynika z tradycji) dr.hab jest docentem

Masz racje mgr nie jest stopniem naukowym ale tytułów profesora jest chyba dalej dwa. Nie jestem na bieżąco w tym względzie.

Apropo's Kwacha - to, że TERAZ jest inaczej nie zmienia faktu, że jak Kwach kończył studia to BYŁO tak jak było. On konczył studia w 1976 bodajże i wtedy to się nazywało wykształcenie wyższe. Podobno prawo nie działa wstecz

Piszesz o porządnych ludziach? Jaka jest Twoja definicja "porządnego człowieka"?

Dla mnie, jak siadam do gry w szachy to przestrzegam reguł szachowych i nie lubię jesli w trakcie gry okazuje się, że gramy w warcaby i mój oponent mówi, że wygrał bo ma karetę asów.

Premier przeprasza za Lipinskiego jezykiem Gierka. Towarzysze zawsze chciałem dobrze.... Używa określen Gierkowskich w stylu "warchoły" i Gomułkowskich rok temu staliśmy nad przepaścią. od tego czasu wykonaliśmy ogromy krok naprzód... Ja to wszystko już gdzieś słyszałem i niedobrze mi się kojarzy.

To polityka i tu nie ma co przepraszać - Lipinski i Mojzesowicz powinni zostać zdymisjonowani natychmiast. Pare lat temu Brandt (kanclerz Niemiec) podał się do dymisji kiedy okazało się, że jego sekretaka była szpionem. Jaką miał za to odpowiedzialność? Tajemnica to chyba jest w naturze szpiegostwa.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie nie jest. Zwyczajowo (wynika z tradycji) dr.hab jest docentem
    Tytuł docenta już od dawna nie jest w użyciu, z wyjątkiem może uczelni medycznych. Poza tym, to i tak chyba było stanowisko.

Masz racje mgr nie jest stopniem naukowym ale tytułów profesora jest chyba dalej dwa. Nie jestem na bieżąco w tym względzie.p
    Nie: http://www.buwiwm.edu.pl/uzn/tisn.htm

Apropo's Kwacha - to, że TERAZ jest inaczej nie zmienia faktu, że jak Kwach kończył studia to BYŁO tak jak było. On konczył studia w 1976 bodajże i wtedy to się nazywało wykształcenie wyższe. Podobno prawo nie działa wstecz
    PRawo nie, ale nazewnictwo się zmieniło. Co innego teraz rozumie się pod pojęciem: wykształcenie wyższe. Ale zgodze się, mógł o tym nie wiedziec.

Piszesz o porządnych ludziach? Jaka jest Twoja definicja "porządnego człowieka"?
    W tym miejscu miałem na myśli "porządnośc" w sensie naukowym: wyniki naukowe, dobre publikacje itd.

Dla mnie, jak siadam do gry w szachy to przestrzegam reguł szachowych i nie lubię jesli w trakcie gry okazuje się, że gramy w warcaby i mój oponent mówi, że wygrał bo ma karetę asów.
    Nie wiem już, o czym piszesz.

PS. Gdzie Kaczyński używa w odniesieniu do siebie słowa "profesor"? Bo nie wiem, o co kruszymy kopie? W oficjalnym życiorysie na stronie http://lechkaczynski.pl/zyciorys.php to słowo w ogóle się nie pojawia. Jakoś z kampanii wyborczej też go nie pamiętam.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

...
    Nie wiem już, o czym piszesz.
    Ten fragment nie był do Ciebie to tak ogólnie o kaczkach i całej sytuacji w polityce.

Tytuł docenta już od dawna nie jest w użyciu, z wyjątkiem może uczelni medycznych. Poza tym, to i tak chyba było stanowisko.

Nie: http://www.buwiwm.edu.pl/uzn/tisn.htm

No tak Ustaw nie czytuję Ale profesor nazdzwyczajny był w starym systemie sprzed 2003 i był to tytuł naukowy. Nie wiem co zrobili z tymi, którzy mieli taki tytuł w momencie wejscia ustawy - ciekawostka. Popytam.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 29-09-2006 o 22:01

Janusz,

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja już tylko czekam... i nie mogę się doczekać co będzie dalej. Ale gadki PiSowców traktuję jak kabaret Co wiadomości w tivi, to zawsze można się pośmiać a śmiech to zdrowie. Gorzej jeśli wkrótce nie będzie do śmiechu.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Gorzej jeśli wkrótce nie będzie do śmiechu.
    Na przykład Pawlak zostanie premierem...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No tak Ustaw nie czytuję Ale profesor nazdzwyczajny był w starym systemie sprzed 2003 i był to tytuł naukowy. Nie wiem co zrobili z tymi, którzy mieli taki tytuł w momencie wejscia ustawy - ciekawostka. Popytam.
    Nic, są profesorami uczelnianymi. Ale ten system jest starszy niż 2003 rok chyba.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Do trzech razy sztuka?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Władzy będziemy bronić jak niepodległości Nie oddamy jej ani Pawlakowi ani nikomu innemu. Burza w szkalnce wody to woda na młyn... rewizjonistów z Bonn?

Taki mamy teraz fajny język. Tylko kurna chyba Rynkowski spiewa "wszystko już było"

Janusz,

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja uważam, że rewoltę szykują woltyżerki z Górnej Wolty Proponuję poołać komisję śledczą w tej sprawie

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Kolega przyslal mi e-mail, ze to juz koniec PiS.
    Kłamali?
    Wini

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Serio.
    Domyslilem sie i przestalem odpisywac, nie widze sensu takiej dyskusji. Rownie dobrze moglbym napisac, ze powtarzasz po kims w kazdej Twojej wypowiedzi.

Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów