Sample jeszcze tu: http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=53
Sample jeszcze tu: http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=53
super ja bym wolał na m42 .... oczywiście to nie jest obiektyw tylko taka przejściówka T/S ??? i na szkłach ef tylko otwarta przesłona ?
Kup przejściówkę EF/M42 o ile takowa istnieje.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Sprostuje zanim sie zrobi bajzel. To JEST obiektyw nie zadna przejsciowka. Dlatego bardzo wygodne jest to ze robia Lensbaby z mocowaniem EF. Do tego szkla z przodu juz nic nie podlaczasz. Przypinasz do puszki i tyle.
Ostrosc ustawia sie oczywiscie recznie, w pozycji neutralnej odpowiada to nieskonczonosci. Przeslony wybiera sie recznie za pomoca stalowych krazkow z odpowiednimi otworami ktore sie wklada do obiektywu. Krazki sa przytrzymywane przez magnes we wnetrznu obudowy.
ja bym jednak wolal wersje 2.0 ;-) ustawienie v.3 tymi pokretlami moze troche potrwac - jesli nie maja jakiegos systemu ktory pozwala na plynne przesuwanie nie chcial bym tym krecic przez 5min przed kazdym zdjeciem ;-)
dlatego ciagle mysle nad swoim TS ;-) na bazie flektogona 50/4 ... moze po zimie bedzie gotowy ;-)
Mam chwilowo w torbie I wersje lensbaby do Canona. Jak znajdę chwilę czasu, to mogę wrzucić kilka przykładowych zdjęć.
hmm ale te ceny to troche nie bardzo... wyglada to jak zrobione z czesci wyciagnietych z roznych gratow...
Teraz na szczęście weszła już jeszcze nowsza generacja lensbabies i oto mamy lansbaby composer, przy którym nie trzeba nic kombinować poza skręceniem obiektywu w daną stronę i ustawieniem ostrościSzkoda tylko, że nie można tych cacek kupić normalnie w Polsce... Były i się zmyły ;/ A zamawianie z innego kraju łączy się z niepotrzebnymi kosztami ;/ Wie ktoś może gdzie można kupić lensbaby w Polsce? Może ma ktoś jakieś ciekawe kontakty?
D
Foto-raj ma te obiektywy w ofercie.
EDIT:
Widze, że oferta się zmniejszyła ale może na zamówienie ściągną i inne modele lensbaby.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Dzięki piękne, wysłałam maila z zapytaniemWiem, że na allegro jest jedna firma oferująca lensbaby composer, ale jest dosyć drogie (prawie 1000 zł) i nie ma żadnych dodatkowych akcesoriów, a przecież firma Lensbaby oferuje wymienną optykę i dodatkowe nasadki tele, macro etc ;/