Sample jeszcze tu: http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=53
Sample jeszcze tu: http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=53
super ja bym wolał na m42 .... oczywiście to nie jest obiektyw tylko taka przejściówka T/S ??? i na szkłach ef tylko otwarta przesłona ?
Sprostuje zanim sie zrobi bajzel. To JEST obiektyw nie zadna przejsciowka. Dlatego bardzo wygodne jest to ze robia Lensbaby z mocowaniem EF. Do tego szkla z przodu juz nic nie podlaczasz. Przypinasz do puszki i tyle.
Ostrosc ustawia sie oczywiscie recznie, w pozycji neutralnej odpowiada to nieskonczonosci. Przeslony wybiera sie recznie za pomoca stalowych krazkow z odpowiednimi otworami ktore sie wklada do obiektywu. Krazki sa przytrzymywane przez magnes we wnetrznu obudowy.
Kup przejściówkę EF/M42 o ile takowa istnieje.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
ja bym jednak wolal wersje 2.0 ;-) ustawienie v.3 tymi pokretlami moze troche potrwac - jesli nie maja jakiegos systemu ktory pozwala na plynne przesuwanie nie chcial bym tym krecic przez 5min przed kazdym zdjeciem ;-)
dlatego ciagle mysle nad swoim TS ;-) na bazie flektogona 50/4 ... moze po zimie bedzie gotowy ;-)
Mam chwilowo w torbie I wersje lensbaby do Canona. Jak znajdę chwilę czasu, to mogę wrzucić kilka przykładowych zdjęć.
hmm ale te ceny to troche nie bardzo... wyglada to jak zrobione z czesci wyciagnietych z roznych gratow...
Teraz na szczęście weszła już jeszcze nowsza generacja lensbabies i oto mamy lansbaby composer, przy którym nie trzeba nic kombinować poza skręceniem obiektywu w daną stronę i ustawieniem ostrościSzkoda tylko, że nie można tych cacek kupić normalnie w Polsce... Były i się zmyły ;/ A zamawianie z innego kraju łączy się z niepotrzebnymi kosztami ;/ Wie ktoś może gdzie można kupić lensbaby w Polsce? Może ma ktoś jakieś ciekawe kontakty?
D
Foto-raj ma te obiektywy w ofercie.
EDIT:
Widze, że oferta się zmniejszyła ale może na zamówienie ściągną i inne modele lensbaby.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Dzięki piękne, wysłałam maila z zapytaniemWiem, że na allegro jest jedna firma oferująca lensbaby composer, ale jest dosyć drogie (prawie 1000 zł) i nie ma żadnych dodatkowych akcesoriów, a przecież firma Lensbaby oferuje wymienną optykę i dodatkowe nasadki tele, macro etc ;/