Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jakość 24-70 2.8L

Domyślnie Jakość 24-70 2.8L

Mam krótkie pytanie. Czy kupował ktoś 24-70 L z tego roku (seria UU) i jak wyglądała jakość?
    Na FredMiranda ciągle duża ilość postów o kiepskiej jakości (+-30%). Mówią szczerze niepokoi mnie też ciężar tego bydlaka. Z drugiej strony ma plusy nie z tej ziemi> Psie życie.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Mam ten obiektyw z tego roku UU (2006). Kupiłem jeden egzemplarz z jedynego dostępnego u tego sprzedawcy (ściągnięty ze stanów) i jest na prawde super. może nie miałem porównania z innymi egzemplarzami z tego roku, ale zauważyłbym spadek jakości a u mnie jest ok. szkło ciężkie, ale ja lubię ciężkie. ciężkie to znaczy mocne, metalowe, ciężkie to znaczy zrobione z metalu i szkła ( jak z krwi i kości). świetnie leży w dłoni z 5D. polecam. szkło z najwyższej połki Canona jeśli chodzi o zoomy w tym zakresie ogniskowych.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam. Kupiłem to szkło na giełdzie po wstępnych przymiarkach bez testów porównawczych bowiem u mego sprzedawcy był tylko jeden egzemplarz, używam z 30d i w zasadzie ciągle nie mam zdecydowanego zdania co do ostrości bowiem pozostałe sprawy typu jakość wykonania,kontrast,kolor, szybkość AF sa rewelacyjne. Porównuje z Tamronem 28-75 (mój egzemplarz wybitnym nie jest) i w canonie bardziej mi odpowiada zakres ogniskowych te 4 mm na dole, natomiast przez chwilę porównywałem z 24-105 L i tym ostatnim byłem zdegustowany ciemny, mdły. Nie robiłem dużych odbitek papierowych bo to chyba byłby najlepszy test.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

zrobiłem odbitkę 28-35 cm z frontiery 350 i jest ok. ostrość, kontrast i kolory bardzo dobre do rewelacyjne.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Dziękuję Panowie, w tej sytuacji w piątek jadę do stolycy po odbiór 950 g szkła i metalu:smile:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Dziękuję Panowie, w tej sytuacji w piątek jadę do stolycy po odbiór 950 g szkła i metalu:smile:
    Brakuje czegoś między 35 a 70mm ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Cichy.Slawi_3000 pozazdrościł Ci 24-200L f2,8 wiec dołoży do pieca i zakupi 16-200L f2,8
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No do diabła, nie myślałem, że na cropie to będzie aż taka dziuura

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

a co powiecie na stara wersje tego szkla 28-70 2,8

mam okazje kupis za 2200 te szklo i nie wiem co zrobic
    czy poczekac i kupic 24-70 za prawie 4500pln
    czy za polowe 28-70 L

co powiecie
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Zanussi, ja wierze że Twoja wypowiedż jest całkowicie szczera ale w kontekście Twojej wypowiedzi ( # 6 ) w tym wątku http://www.canon-board.info/showthread.php?t=14539 a przykładowego zdjęcia z ( # 10 )

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów