Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 144

Wątek: Dylemat - D80 czy 400D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta
    Nasuwa mi się anologia.Wydaje mi się, że jeśli bym się zapytał co wybrać - Mercedesa A czy BMW 1, to mimo, że BMW 1 jest zdecydowanie lepszy to Ty byś napisał, żeby kupić Mercedesa A ponieważ Mercedes SL czy SLR jest wybitny - a mając juz Merca A wiedziałbym jak przełączać światła
    No niestety ale ten przykład nie bardzo... bo samóchód to jak się już kupi to się nim jeździ, a szkła nawet tak drogie jak wymienił snowboarder można do 400D wpiąć.
    Powtórzę w chwili obecnej wybór tanich szkieł dla amatora w nikonie wydaje mi się lepszy. W canonie żeby uzbierać coś podobnego to trzeba duuuużo więcej "wybecalować". Natomiast jeśli chodzi o segment semiprofi i profi to sytuacja jest odwrotna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Nie zgodze się...
    W systemie Canona jest więcej tanich szkieł dla amatorów...
    Wystarczy wymienić bardzo taniego kita i świetna stałkę 50mm/f1.8...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

tanich... ale moze cos o jakosci powiesz? nie wiem ktore sa lepsze bo nigdy w zyciu nie mialem nikona ani tez zbyt duzo szkiel canona, tylko tak po prostu mowie, ze cena to raczej nie wsyzstko
    350D

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No właśnie o tą jakość mi chodzi (może nie dość precyzyjnie to wyraziłem) wystarczy porównać choćby osławione kity.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-09-2006 o 13:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

vg1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Jeśli cena nie gra roli to brałbym 80D, który swoją ergonomią dorównuje aparatom klasy profesjonalnej. Wogóle jest coraz częściej porównywany do D200 niż do swojego poprzednika D70s. (http://fotopolis.pl/index.php?n=4807)
    # D80 korpus: 3 799 zł
    # D80 zestaw z AF-S DX 18-70 MM f/3,5-4,5 G: 4 999 zł
    # D80 zestaw z AF-S DX 18-135 MM f/3,5-5,6 G IF ED: 4 999 zł \
    Jeśli cena ma jakieś znaczenie, to brałbym 400D(Cena ok. 3000 zł). Dobry aparat za rozsądną cenę.
    ewentualnie to
    2 930.00 PLN - Sony Alpha 100 KIT DT 18-70 jest warte przemyślenia

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vg1 Zobacz posta
    ewentualnie to
    2 930.00 PLN - Sony Alpha 100 KIT DT 18-70 jest warte przemyślenia
    No nie da się ukryć że w tej cenie to jest do przemyślenia:grin:.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No nie da się ukryć że w tej cenie to jest do przemyślenia:grin:.
    Zwłaszcza, że się przegrzewa
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Co do ergonomii D80 to się zgodzę, że jest gorsza od D70s, lepsza od D50 choć sama ergonomia chwytu może i faktycznie gorsza. Na pomiarze matrycowym i ustawieniu neutralnym faktycznie lekko przepala. No ale Canon tutaj wymaga jeszcze więcej moim zdaniem. Co do ergonomii 400D to sądząc po zdjęciach nie ma szans na poprawę, a poprzednia jakość była koszmarna. Gdybym miał wybierać to dalej wybrałbym Nikona. Ten D80 plus dość dobre szkło 18-70 został legalnie nabyty przez kolegę za 4300. Moim zdaniem ten zestaw wart jest tych pieniedzy.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu

Domyślnie

Biorąc pod uwage cena/jakość obiektywów - canon także wypada lepiej

A co do uchwytu - mimo ,że jest wiekszy niz w canonie , jest równie niewygodny,szczególnie dla osób o mniejszych dłoniach...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Sorki za brak badyli, ale nie chciało mi się wychodzić z domu. Zrobione Ai-S 85/1.4 za... 300$
    Nie wiem co chciałeś udowodnić. Na pierwszt rzut oka widać, że zdjęcie to jest dużo mniej ostre od tego "badyla". Więc jeśli chciałeś dać sygnał, że Ai-S 84/1,4 podpięte do jakiekolwiek Nikona daje "taki sobie" rezultat, to właśnie Ci się udało. Więc jednak Canon?

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów