Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: totalny off-top, problem z siecia domowa

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

w ktorym Kerio masz mozliwosc wybierania podsieci? w 2.1.5 takiej mozliwosci nie widze, i poki co stanowi najwiekszy moj zarzut do tego, skadinad swietnego, programu
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w ktorym Kerio masz mozliwosc wybierania podsieci? w 2.1.5 takiej mozliwosci nie widze, i poki co stanowi najwiekszy moj zarzut do tego, skadinad swietnego, programu
    W KerioPersonal Firewall 4.2.2 można zdefiniować podsieć jako zaufaną lub nie i odnośnie tego blokować po portach lub usługach.

Co wy z tymi kompami w domu czynicie, iż jest wam aż serwer potrzebny? U mnie stoją 2+laptop (z roboty) i kompletnie nie odczuwam potrzeby stawiania serwera. W razie czego osiołek szaleje z lapcia bo ten mniej niz stacjonarny energii podjada.
    Net z radiówki przez APka wpiętego w switcha.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 09-09-2006 o 11:36
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Co wy z tymi kompami w domu czynicie, iż jest wam aż serwer potrzebny?
    no przeca napisalem
    dokumenty przez sambe do windowsow na stacjonarce i notebooku. ssh do wejscia z zewnatrz na pliki (i chocby w celu zrestartowania, bo komp stoi bez klawiatury wlasnej), php na skrypty backupu dokumentow i przesylanie ich raz na dobe na zaprzyjazniony serwer. poza tym 3 sieciowki w srodku (2 ethernety 10/100 jedno wifi) rozdzielajace net, w drodze cups, zeby zona drukowac ze swojego notebooka mogla.

a co jest w tym fajnego? zona mi nie przysiada sie do mojego kompa, tylko sobie filmy na swoim oglada... jak mi corka dorosnie to tez bedzie Teletubisie czy inne paskudztwo na wlasnym kompie ogladac, nie na moim (i w Diablo z ojcem pogra )

generalnie, najwieksza zaleta to mozliwosc wystawienia dokumentow na zewnatrz. nad wyraz czesto potrzebuje
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów