Cytat Zamieszczone przez KORD/EPKK Zobacz posta
Te cale zakazy i restrykcje to kwestia podtrzymania tego przez Straz Graniczna
A ja właśnie wróciłem z Francji. Miałem lecieć LOTem na CDG, ale wyszło tanimi SkyEurope na Orly.
I tak: z Wwy do Paryżewa jako bagaż podręczny można było wziąć tylko dokumenty i klucze w torebce foliowej!!! Ani gazety, ani napoju/wody, ani jedzenia, ani komórki!!!! Wszystko wylądowało w bagażu głównym - plecak "fotograficzny" z moim 30D musiałem wciskać do walizki!!!! Poszło gładko, bo byłem wściekły

Za to z Paryżewa do Wwy - zero problemów z bagażem podręcznym. Będąc już w samolocie zapytałem stewardessę czy podczas lotu mogę robić zdjęcia - powiedziała że tak. Potem wprawdzie inna kazała mi wyłączyć aparat na czas startu - ale przecież podczas startu są fajne widoki "cywilizacji" - więc ja pstryk,pstryk,pstryk.

Zatem jak widać Polska już wyprzedziła Europę w niektórych dziedzinach, że tak offtopicznie napomknę

A, jeszcze jedno: jak leciałem do Francji, więc wtedy kiedy nikt nie miał żadnego bagażu podręcznego, więc notebooka ani nawet komórki itp., a tu stewardessa gada że "proszę wyłączyć wszystkie urządzenia elektroniczne", hehehe taśma jej poszła za daleko