Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Gdzie kupić drugi dekielek/zakrętkę do obiektywu?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno

Oczywiście już zdążyłam zamówić na allegro za 39 zł .
    Ale na pewno ten za 39 będzie lepszy
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Niestety, z wyjątkiem nielicznych sytuacji, pośpiech najczęsciej jest złym doradcą...
    Nie wiem czy można tu mówić o pośpiechu ... zaślepkę zgubiłam jakieś pół roku temu ... Ja już tak mam, zawsze przepłacam.

Cytat Zamieszczone przez mmasza
    Reno, sorki - jestem Ci winien 20 zł
    Zaraz podam numer konta .

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Ale na pewno ten za 39 będzie lepszy
    Wrrrrr ....

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Maciek, teraz to wisisz mi już 40 zeta .
    Zaślepka przyszła i nie pasuje. Jest na niej symbol AF. Przejrzałam aukcję i nie ma tam informacji, że to jest EF. Moje pytanie - czy czytając "zaślepka do obiektywów canon eos" słusznie założyłam, że to musi być EF (bo jak inaczej??) i czy sprzedający musi uznać moje roszczenia o zwrot pieniędzy lub wymianę?

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Oczywiście, że sprzedawca podał nie prawdę i musi Ci zwrócić pieniądze (łącznie z kosztami przesyłki). EOS to tylko EF/EF-s.

Edit: chyba, że nie umyślnie wysłał Ci zły dekielek i naprawi ten błąd.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Oczywiście, że sprzedawca podał nie prawdę i musi Ci zwrócić pieniądze (łącznie z kosztami przesyłki). EOS to tylko EF/EF-s.

Chyba, że nie umyślnie wysłął zły dekielek i naprawi błą.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reno Zobacz posta
    Maciek, teraz to wisisz mi już 40 zeta .
    Zaślepka przyszła i nie pasuje. Jest na niej symbol AF. Przejrzałam aukcję i nie ma tam informacji, że to jest EF. Moje pytanie - czy czytając "zaślepka do obiektywów canon eos" słusznie założyłam, że to musi być EF (bo jak inaczej??) i czy sprzedający musi uznać moje roszczenia o zwrot pieniędzy lub wymianę?
    Ojej to zaślepka o sigmy (na nich nie pisze EOS tylko AF) powinna pasować chyba że nie jest to eos ....:-|

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    Ojej to zaślepka o sigmy (na nich nie pisze EOS tylko AF) powinna pasować chyba że nie jest to eos ....:-|
    Nie pasuje . Tzn. rozmiar jest jakby zbliżony ale nie da się zakręcić. Sprawdzałam na kicie, na sigmie nie, ale zaślepki od sigmy i kita pasują nawzajem. Natomiast zaślepki od tamrona też nie da się zakręcić na kicie.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Nie pasuje . Tzn. rozmiar jest jakby zbliżony ale nie da się zakręcić... zaślepki od tamrona też nie da się zakręcić na kicie.
    Wydaje mi się, że co poniektóre "płytsze" zakretki mogą nie pasować na KITa, jako że jest on EF-S. Pewnie po "obrzezaniu" KITa wszystkie dekielki by na niego pasowały, ale chyba nie warto w tym celu rzezać KITa :-)

Sprawdzałam na kicie, na sigmie nie, ale zaślepki od sigmy i kita pasują nawzajem.
    no to masz dwa wyjścia:
    1) dekielek od Sigmy stosować na KITa, a ten nowy na Sigmę (jestem przekonany, że będzie pasował).
    2) spróbować wykorzystać okazję, żeby z powodu braku kompatybilności zwrócić ten dekielek i odzyskać przepłacone 39zł :-) a potem poszukać tańszego, upewniwszy się najpierw, że będzie pasował na EF-S.
    Wybór należy do Ciebie :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 01-09-2006 o 09:42
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów