Nie mogę znaleźć, jak wrzucam w googla "dekielek", wyskakują mi po prostu dekielki a ja potrzebuję tego drugiego, z drugiej strony.
Pomożecie?
Nie mogę znaleźć, jak wrzucam w googla "dekielek", wyskakują mi po prostu dekielki a ja potrzebuję tego drugiego, z drugiej strony.
Pomożecie?
Dzięki, Maciek, przeszukiwałam parę razy allegro ale tego nie było. Drogie, muszę srpawdzić, czy jakaś zakrętka od słoika nie będzie pasowałaZamieszczone przez mmsza
.
To jest perfidne ze strony producentów/sprzedawcówZamieszczone przez Reno
![]()
Taki sam do FD, u tego samego sprzedawcy kosztuje 1/4 tej ceny!
http://www.allegro.pl/item123634081.html
Czy posiadacz EOSa musi czterokrotnie przepłacać dekielek?![]()
Maciek, teraz to wisisz mi już 40 zeta.
Zaślepka przyszła i nie pasuje. Jest na niej symbol AF. Przejrzałam aukcję i nie ma tam informacji, że to jest EF. Moje pytanie - czy czytając "zaślepka do obiektywów canon eos" słusznie założyłam, że to musi być EF (bo jak inaczej??) i czy sprzedający musi uznać moje roszczenia o zwrot pieniędzy lub wymianę?
Oczywiście, że sprzedawca podał nie prawdę i musi Ci zwrócić pieniądze (łącznie z kosztami przesyłki). EOS to tylko EF/EF-s.
Edit: chyba, że nie umyślnie wysłał Ci zły dekielek i naprawi ten błąd.
Oczywiście, że sprzedawca podał nie prawdę i musi Ci zwrócić pieniądze (łącznie z kosztami przesyłki). EOS to tylko EF/EF-s.
Chyba, że nie umyślnie wysłął zły dekielek i naprawi błą.
Wydaje mi się, że co poniektóre "płytsze" zakretki mogą nie pasować na KITa, jako że jest on EF-S. Pewnie po "obrzezaniu" KITa wszystkie dekielki by na niego pasowały, ale chyba nie warto w tym celu rzezać KITa :-)
no to masz dwa wyjścia:
1) dekielek od Sigmy stosować na KITa, a ten nowy na Sigmę (jestem przekonany, że będzie pasował).
2) spróbować wykorzystać okazję, żeby z powodu braku kompatybilności zwrócić ten dekielek i odzyskać przepłacone 39zł :-) a potem poszukać tańszego, upewniwszy się najpierw, że będzie pasował na EF-S.
Wybór należy do Ciebie :-)
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 01-09-2006 o 09:42