nie robię reportaży ślubnych na szczęście, więc nie mam takich marzeń (i nie porównywałbym korpusu do obiektywu bo to dwa różne tematy, warto porównywać korpus z korpusem i obiektyw z obiektywem czyli jabłka z jabłkami, a śliwki ze śliwkami) - jeśli chodzi o video w r5 to chciałbym żeby ktoś potraktował mnie adekwatnie do kasy jaką wybuliłem i adekwatnie do pozycjonowania hybrydowego korpusu który kupiłem - a tymczasem ktoś albo dramatycznie utrudnia wykorzystanie funkcjonalności albo traktuje mnie jak idiotę który nie potrafi samodzielnie wybrać trzech opcji - stąd połączona fukcjonalność która łączona być nie musi - wygląda to na wybryk analityka który nie rozumiał co projektuje lub dla kogo projektuje albo świadome utrudnienie dostępu do możliwości korpusu za które zapłaciłem (no ale chyba nasza ulubiona firma nie robiłaby takich rzeczy

) - daje się tego używać z dobrym efektem i kinowymi profesjonalnymi ujęciami (tego można już oczekiwać przy zakupie dobrego telefonu jak pokazały ostanie reklamy appla

z tych reklam zrozumiałem że kazdy może nakręcić podobny film

) ale interfejs filmowy R5 jest słabszy niż interfejs filmowy w moim telefonie sony xperia 1 - to że mnie amatora firma traktuje mało poważnie to pikuś przyzwyczajony jestem, ale mało poważne traktowanie kasy jaką ten amator wydaje może mieć krótkie nogi
ale żeby nie było ze tylko narzekam nadal uważam że r5 to świetny sprzęt brak tylko kropki nad i w intefejsie filmowym nie w możliwościach bo te są ogromne tylko w interfejsie - zwolnić tego co to projektował lub analityka lub tego co to zatwierdził

można sobie z tym wszystkim poradzić tylko po co robić coś naokoło jak można by na wprost
AI to generalnie dobra sprawa ale we właściwym miejscu i na pewno nie jest to upscale AI zamiast dobrej implementacji piksel shifta (która przypominam może zwiększyć rozdzielczość lub polepszyć kolorystykę bo o tym się czesto zapomina) - ktoś pojechał po bandzie mając nadzieję że ciemny lud to kupi cytując klasyka.