Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: kamera do obserwacji natury

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: kamera do obserwacji natury

Nie będę zakładał nowego tematu, ale ostatnio zacząłem zastanawiać się nad zakupem fotopułapki, aby ją dać do ogrodu z czystej ciekawości, co tam lata/chodzi. Nie wiem czy ma to sens, ale wiem, że kiedyś był u mnie w ogrodzie lis, czy też dziki (dom w Krakowie), więc po prostu czysta ciekawość. A więc kilka pytań:

1. czy to w ogóle ma sens, czyli właśnie fotopułapka w ogrodzie? Ktoś ma, testował?

2. Jeżeli "tak, ma to trochę sensu", to co kupić? Widziałem, że rozstrzał cenowy jest niezły, tj widziałem od 100-1500zł (pewnie są i droższe), oczywiście interesuje mnie zależność cena/jakość.

3. Pewnie co do ustawień fotopułapki (gdzie ją przymocować), to będę musiał popróbować.

4. Jak zgrywa się dane z takiej fotopułapki? Raz na tydzień muszę wyciągnąć jakąś kartę pamięci, zgrać i przeglądać materiał, czy to mi jakoś online zapodaje?

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    1. czy to w ogóle ma sens, czyli właśnie fotopułapka w ogrodzie?
    Dobre pytanie...
    Jak Cię dziki odwiedzą, to łatwo poznasz po zniszczonym trawniku, lisa nie trafisz, chyba że masz kury na wybiegu, kunę poznasz, kiedy klnąc rano pojedziesz do roboty rowerem, bo kable w samochodzie przegryzione. I to byłoby chyba na tyle, bo wilcy raczej nie przyjdą...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    1. Ktoś ma, testował?
    2. Pewnie co do ustawień fotopułapki (gdzie ją przymocować), to będę musiał popróbować.
    Na Instagramie jest takie konto "b_a_l_t_y_k" (nawiasem mówiąc nasze ziomki bo team Canon)
    Ostatnio sporo wrzucali info o zakładaniu fotopułapek na wilki i co chwilę zamieszczają jakieś informacje o tym

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	baltyk-fotopulapka-wilki-s.jpg
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	114,8 KB
ID:	19229

Uprawnienia umieszczania postów