Pokaż wyniki od 1 do 10 z 137

Wątek: Canon EOS R1

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Canon EOS R1

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Serio R3 vs R6 w wildlifie nic? Przeciez to przepasc, przynajmniej jesli chodzi o szybkostrzelnosc, pojemnosc baterii, o 4k/120 czy lepszym af nawet nie wspominajac.
    Przepaść jest ale w marketingu. Oczywiście dla mnie, ponieważ patrzę na ten korpus ze swojej perspektywy.
    Video mnie nie interesuje. R6 z gripem i dwoma aku wystarcza na kilka tysięcy zdjęć. A uważasz, że ile fot zrobisz w kilka h z podchodu jeleniom ;-)?
    Szybkostrzelność? 20FPS w R6 to i tak za dużo, wystarcza połowa z tego żeby mieć to co chcę. 20FPS pozostaje nadal dostępne. Zostaje marketingowa kwestia 12bit vs 14bit (dla elektronicznej migawki) bo w praktyce na fotach nie widzę różnicy.
    A skoro już wiem, że matryca R1 ma osiągi R6 (to minus) ale daje dodatkowe 4MPx (to akurat plus), to jedyne co mnie ciekawi, to o ile dłużej od R6 w ciemności będzie mi R1 ostrzyło. Teraz kiedy 1-1.5h po zachodzie słońca ciemny jeleń idzie na tle ciemnych trzcin to R6 nie radzi sobie i trzeba kombinować. Jest też szansa, że AF generalnie działa lepiej w słabszych warunkach typu ciemno bo wieczór i pochmurno/mgliście, itd. Wypracowuję takie sytuacje, gdzie potrzebuję aby AF ostrzył w dowolnym miejscu kadru bo używam stałki i często mam prawie pełny kadr. Tutaj może wyjść przewaga wszystkich podwójnie krzyżowych. Byłoby łatwiej, ale to tylko 0.5 kroku do przodu a nie cały krok. O całej tej marketingowej gadce o AI nawet nie wspominam.
    Ostatnio edytowane przez KrZyChUM ; 26-12-2024 o 01:39
    [ 500px ]

Uprawnienia umieszczania postów