Strona 45 z 47 PierwszyPierwszy ... 354344454647 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 466

Wątek: [akustyk] z podrozy po swiecie

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: [akustyk] z podrozy po Europie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    6. piracka forteca Brest. i jej pikczuresk dzwig
    To raczej Saint-Malo.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    To raczej Saint-Malo.
    oczywiscie. dzieki za korekte!
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez mazeno Zobacz posta
    ten deszcz, co leje, choc go nie widac, to go widac :] fajoskie, bardzo fajoskie. tak samo jak "zjazd do jutry na noc" znad songkulu. rewelka. a dla ewentualnych niedowiarkow - takie zolte swiatlo rzeczywiscie tam wystepuje, mnie sie zdarzylo kilka razy widziec caly widnokrag na zolto-pomaranczowo, rozproszone swiatlo sloneczne, odbite od chmur juz po zachodzie.
    mnie sie klimat Song-Kula bardzo kojarzyl z poludniowym wybrzezem Islandii. mojej zonie tez, chociaz nie potrafilbym zdroworozsadkowo wyjasnic dlaczego tak wlasnie. przestrzen, powietrze, surowosc... ?

akustyk, wspomniana wczesniej uwaga koncowa - skoro spodobala ci sie azja srodkowa, to olej wycieczki zorganizowane - bier plecak i dawaj samemu, o wiele wiecej zobaczysz i doswiadczysz. albo jedz wlasnym autem, to dopiero daje mozliwosci, ja mam za soba dziesiatki tysiecy km po azji autem, wiec wiem co gadam :] przewodnik z biura podrozy nigdy ci takiej azji nie pokaze, bo... sam nie zna. a mozna dotrzec w takie zadupia, ze zaden mlody kirgiz ci nie zrobi "nozyczkowania", ba! mialem spotkania z pasterzami, co nawet po rusku nie umieli sie dogadac (i nie byli to mlodziaki, bo mlodzi rzeczywiscie czasem nie gadaja juz, predzej po angielsku).
    do przemyslenia. boje sie, bo ja miastowy czlowiek jestem z cieplego zachodu, tu jak mi w aucie zastuka to w 10 minut do kowala zajade, ktory mi z ubezpieczenia naprawi. a tam... ? ja jestem przed nazwiskiem magazynier matematyk, a w praktyce informatyk. cokolwiek fizycznego co wymaga jakichs umiejetnosci manualnych i leze, ja nawet jak tapete klade to spie* tyle, ze ludziom ufam, a tam na pewno ktos by pomogl... tylko nie wiem czy moja zona by tak dala rade...

druga fota. a przypadkiem nie zrobiles kadru samego oczka z ta latarnia?
    byloby intrygujace.
    chyba nie, ale w domu jak bede to zerkne do LR

jeszcze co do ekonomii kirgiskiej.
    tacy kolesie jak ten z birkutem maja sie dobrze; generalnie ci, ktorzy "obcuja" z turystami maja sie dobrze (widywalem tam takie auta, ze u nas to tylko krezusi takimi jezdza). co innego wspomniany wyzej zadupiowy kirgistan, ale z drugiej strony - po co pasterzowi smyrofon?
    przy krotkim kontakcie nie mialem okazji zobaczyc czegokolwiek kwalifikujacego sie do poziomu "podstawowa egzystencja" w standardach tzw. zachodu. tam gdzie bylem generalnie glod ludziom do tylka nie zagladal, ale generalnie wszedzie widac bylo, ze "jakos" sie koniec z koncem wiaze. przewaznie duza iloscia samorobki z kontenerow transportowych (do dzis sie z zona nabijamy jak widzimy budowle z kontenerow w Europie, ze to pewnie konsulat Kirgistanu jest) i innym domoroslym kowalstwem/powroznictwem/tasmolepieniem itp. i lepiej tam nie bedzie, bo nie ma z czego...
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja jestem przed nazwiskiem magazynier matematyk, a w praktyce informatyk.
    skad ja to znam.
    "co ja, humanista, robie pod tym samochodem..." :]
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

skad ja to znam.
    "co ja, humanista, robie pod tym samochodem..." :]
    a nie... od humanizmu to prosze mi nie ublizac, po polibudzie chlopak jestem, inzyniera tez przed nazwiskiem mam
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Domyślnie Odp: [akustyk] z podrozy po swiecie

ja tam nie wiem, ja prosty drwal jestem. po asp (choc mawiali, ze wydzial to wtyka polibudy tamze).
    nota bene nic mnie ta buda nie nauczyla, wszystko, co potrafie, ojciec przekazal. on mnie nauczyl patrzec tak, zeby widziec.
    a potem ojca zabraklo i zajalem sie internetami. ale to wszystko marnosc, marnosc nad marnosciami.
    dlatego dzisiaj rzne, ciupie i rabie. bo to bardziej uczciwe jest.
    no i czasem pod strucla wlaze, tego tez stary nauczyl :]
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Ładnie bardzo
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

ja tam nie wiem, ja prosty drwal jestem. po asp (choc mawiali, ze wydzial to wtyka polibudy tamze).
    Do mojego wydziału na polibudzie trafiały zadania domowe z ASP, żeby im jakieś coś namalować na zaliczenie chyba rysunku technicznego. Nie wiem dlaczego, ale najczęściej była to tzw. śruba rzymska, która najwidoczniej kolegów i koleżanki z ASP rzucała na kolana.
    A teraz hobbystycznie jestem stolarzem.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

mnie zawsze zastanawialo, czemu moim kolegom "kreski" sprawiaja takie trudnosci. ja je mialem w malym palcu.
    dobra, juz nie spamuje watku akustykowi.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

mnie zawsze zastanawialo, czemu moim kolegom "kreski" sprawiaja takie trudnosci. ja je mialem w malym palcu.
    dobra, juz nie spamuje watku akustykowi.
    spoko. dopoki moderacja nie wie to nas nie wypierniczy
    www albo tez flickr

Strona 45 z 47 PierwszyPierwszy ... 354344454647 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów