mnie ciekawi to, że ludzi z jakiegoś powodu to jara, bo mnie zupełnie nie...
tak samo jak ciekawe jest to, że są faceci po 40tce co grają w gry komputerowe, czego również nie rozumiem
boomer jestem już i tyle![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja parę miesięcy temu kupiłem recyklingowane wersje Quake'a I i II ze wszystkimi dodatkami i idę już drugi raz na normal skill. 25 lat temu chodziłem na nigthmare i grałem deathmatch'e. Teraz mam cel dojść do hard.
I na co to się kwalifikuje?
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
To na pewno, ale cały czas mylisz pojęcia: co innego 'z udziałem AI', co może być sensowne i akceptowalne (np. content aware fill, object selection), a co innego 100% AI, co jest oszustwem.
Nic tam 'naumieć' - po prostu zaindeksować, tu jest rewolucja, bo to zawsze było, tylko było mega wolne, teraz zrobili to szybciej, więc może trafić pod strzechy, i tyle - poza tym nie ma żadnej rewolucji czy nowości.
I to AI nic nie generuje - tylko skleja płaskie fragmenty czyichś obrazków, które wykorzystuje bez zgody i wiedzy ich autorów, klejąc je na podstawie listy tych indeksów wynikającej z query (zwanego obecnie promptem).
Dokładnie. To są grafiki. I to jest okay.
Ale nazywanie ich fotografiami już nie jest okay. Zwykły fake i oszustwo. Jak te dzieci z Gazy. Tyle w temacie.
Masz rację, też tego nie rozumiem - wiek pasuje. Choć bywa. Choć wolę te gry jednak pisać.
Hehe, dokładnie, bo mogą. Albo inne ptaki czy samoloty. Nie rozumiem. No chyba, że du*py. To rozumiem.
Specjalizacja w marnowaniu czasu też musi być.
Witaj w klubie.![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-04-2024 o 01:09 Powód: korekta cytatu
pozdro.,
m.
Jak do tej pory AI nie tworzy na monitorze obrazu np. wersji wieży Eiffla z planów papierowych jej budowy czy tylko z samego opisu słownego wieży lecz korzysta z zapisanych wielu setek klasycznych fotografii wieży w różnych sytuacjach i ujęciach zdjęciowych.
To jest taki "smart" postproces na zdjęciach.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 13-04-2024 o 08:33
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/