Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
Ależ moim także absolutnie nie są. Tu chodziło o zwykłą wygodę w pracy - 90% roboty zawodowej robię i tak na laptopie (widać go po prawej) - ale nie dotykając go. Gdy lecę na spotkania, to po prostu zabieram laptopa, odpinam jeden (!) kabel usb-c, i w drogę.
Ale czekaj, bo chyba coś mi się pokiełbasiło...

Tzn mówisz że masz lapka i jednocześnie stacjonarkę, w domu pracujesz na stacjonarce, ale jak idziesz to bierzesz lapka. Ale one są jakoś sprzężone czy jak (programy i pliki)?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
Bez sensu miec dwa lapki jeden macbook a drugi win. Zostaw maczka jesli masz awersje, szukaj 14-15” z grafika i i7-12/13/14, ze 32gb ram i jakis dobry screen.

Ja celuję w macbooka ze wzgledu na airdropa z ajfonem, 1.5kg 15.3” praktycznie bezramkowy, i 15h na baterii. Dodatkowo ostatnimi czasy win zaczal mnie dosc irytowac, w takim sensie że system czy też programy pod nim nie wykonują poleceń. Klikam zamknij aplikacje to ma zamknąć, a nie mysli, mysli (program przestal odpowiadac) i wymyslil nieoczekiwany blad. Czy chcesz wyslac raport?.. kuuuurrrr… nie, masz zamknac ta appke pomoc w win nie dziala, jeszcze nigdy nie udalo mi sie rozwiazac problemu korzystajac z narzedzi w systemie, zawsze trzeba szperać w googlach. Pewnie pod maczkiem ilosc wnerwa bedzie podobna (np wykonaj printscreen trzeba iles tam klawiszy wcisnac) ale to podobno system stworzony dla grafikow.
No to fakt, Windows jest mega nierówny. Z jednej strony Snipping Tool to bajka, a z drugiej storny to mi się wykrzacza / zawiesza Explorer gdy probuję przeszkujać folder w pozukiwaniu pliku. Nie mówiąc o outlooku który jest nieprawdopodobnie prymitywny, ile się trzeba naklikać i namachać myszyką aby skopiować adres email to historia.

Liczę po prostu na to że ten laptok będzie ostatnim ze starej serii (procesor osobno - ram osobno - grafika osobno) i za te 5 lat rozwiązanie appla będzie już standardem zarówno u intela jak i amd i nie będzie wydajnościowych dylematów