Pokaż wyniki od 1 do 10 z 172

Wątek: Canon R7 ptasi test

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon R7 ptasi test

Bangi, nie uwierze, ze ktos w kodzie zapisal, ze to bedzie dzialac gorzej, bo jest tansze. Mogli zastosowac nie wiem, slabsze silniki, ktore z tak wielkimi obiektywami na tak dlugich ogniskowych radza sobie gorzej. W to jestem w stanie uwierzyc.

Natomiast jak pisalem, jestem ciekawe jak R7 sprawdza sie na ogniskowej rzedu 600mm na szklach systemowych. I nie mam tu na mysli zoom L, ktore kosztuja kilkanascie, kilkadziesiat tysiecy, ale chocby taki RF 600mm f11 ktory teraz kosztuje 3200 zl czyli o wiele mniej niz ta Sigma chociazby.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Bangi, nie uwierze, ze ktos w kodzie zapisal, ze to bedzie dzialac gorzej, bo jest tansze. Mogli zastosowac nie wiem, slabsze silniki, ktore z tak wielkimi obiektywami na tak dlugich ogniskowych radza sobie gorzej. W to jestem w stanie uwierzyc.(...)
    Ale ja nie stawiam tezy, że tak jest w kodzie. Całokształt ma na to wpływ, co jest wynikiem takich, a nie innych decyzji biznesowych.

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ale ja nie stawiam tezy, że tak jest w kodzie. Całokształt ma na to wpływ, co jest wynikiem takich, a nie innych decyzji biznesowych.
    No ale chyba nie jestes zaskocozny, ze aparat za 5000 zl jest gorszy od aparatu za 25000 zl? Bo rozumiem, gdybym aparat nie trafial nigdy - ale on po prostu w specyficznych, trudnych warunkach radzi sobie gorzej - no okej, w takim razie moze wlasnie to jest pole wymagajace wiekszych inwestycji.

Jaki bylby sens produkowania linii profesjonalnej gdyby 5x tanszy segment zapewnial to samo? Nie wiem czy to jest kwestia silnika, czy kwestia materialow, oprogramowania czy szkiel systemowych. Fajnie, ze ktos to testuje i sie przyklada, ale stwierdzenie, ze to nie dziala dlatego ze taki jest model biznesowy jest wedlug mnie nie tak.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    No ale chyba nie jestes zaskocozny, ze aparat za 5000 zl jest gorszy od aparatu za 25000 zl? (...)
    Absolutnie nie jestem, nie jest to też przecież narzekanie. Ogólna opinia. Zresztą, przecież to się nie tylko aparatów tyczy.

Uprawnienia umieszczania postów