Pokaż wyniki od 1 do 10 z 152

Wątek: Fotografowanie ptaków, wątek atsf

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Fotografowanie ptaków, wątek atsf

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Czytając takie wpisy jak powyżej to nic tylko usiąść i płakać zamiast robić zdjęcia bo i tak nie wyjdą jeśli nie dysponuje się aparatem 20 czy więcej fps...
    Czytasz ze zrozumieniem czy tak średnio?
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    1. Zdjęcia ptaków robiono analogami z ręcznym naciągiem, fps w przybliżeniu 1. Jak już pisałem, czasami to pochwalam i stosuję. Pojedynczy strzał zamiast serii.
    ..I nie mogłeś sobie wybrać idealnej fazy ruchu. Trzeba było kilka razy robić to samo. Wtedy wolałem robić .. jedną klatę, nie serię. 20 fps też nie gwarantuje idealnego trafienia. .
    Tym razem napisane boldem.

. Czym szybszy ruch tym więcej fps jest pożądane.
    Zaprzeczysz temu?
    Czym więcej fps tym, mniej podejść po to by otrzymać doskonały efekt.
    Albo nie fociłeś naprawdę szybkiego ruchu, albo zadowalasz się po prostu że coś zamroziłeś na krótkim czasie. Niektórzy mają większe wymagania.

Jak myslisz, ile tu było fps? Nic. To nie było robione serią, tylko jako pojedyncze ujęcie. Ona to powtarzała cos około 8 razy (chodziło o szpagat, a nie ugięte nogi czyli chwilę przed albo po). Była zmęczona (ona ma 12 lat), następne zdjęcia to inne kadry, statyczne. Ile masz podejść do zdjęcia ptaka?
    Robienie tego 10 fps było bezsensowne, wiem, próbowałem.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	JAC_3613_02 obrabiane AI.jpg
Wyświetleń:	8
Rozmiar:	553,5 KB
ID:	14757
    Sorry, wkleiłem nie do końca obrobiony plik, widać kreski gdzie PS beta dorobił z lewej strony trochę terenu. I u góry błękitu.
    Czas 1/5000s a i tak końcówki włosów, te po lewej stronie nie są żyleciasto ostre, na pełnym pliku 45 Mpx to trochę widać.

Hm, Blanka to tak nie do końca ptak Mogę usunąć jak atsf chcesz.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-08-2023 o 21:13
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów