Strona 28 z 45 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Aaa teraz kumam, tępy jestem to nie wiem

--- Kolejny post ---

Jaki korpus z Sony na start? Pytasz co polecam? Zależy do czego ale na portrety czy architekturę polecę A73 a do ptaków polecę A6700, a jako ogólnie uniwersalną puszkę polecę np. A74.
    Co do pierwszych wrażeń z Sony to ja je mam już dawno za sobą bo pierwszym aparatem był A6400 i nadal uważam go za bardzo dobry wybór.
    Chodziło mi bardziej o to na co TY zamieniłes system Canona

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Chodziło mi bardziej o to na co TY zamieniłes system Canona
    A to było tak od razu pisać ale być może i ja źle zrozumiałem Do końca jeszcze nie zamieniłem ale już wyjaśniam. R6 + RF-y 70-200/2.8 + 15-35/28 + 85/2.0 sprzedałem, z Canona zostawiłem sobie jeszcze RP i RF 24-70 ale też raczej sprzedam chociaż nie mam jakiegoś parcia aby się pozbywać powyższego. Z Sony zakupiłem A7RV + Zeiss 55 + 24-105G no i 200-600 (jeszcze nie dotarło).

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio -Ale dlaczego ?

[B]
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 22-08-2023 o 22:40

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    A to było tak od razu pisać ale być może i ja źle zrozumiałem Do końca jeszcze nie zamieniłem ale już wyjaśniam. R6 + RF-y 70-200/2.8 + 15-35/28 + 85/2.0 sprzedałem, z Canona zostawiłem sobie jeszcze RP i RF 24-70 ale też raczej sprzedam chociaż nie mam jakiegoś parcia aby się pozbywać powyższego. Z Sony zakupiłem A7RV + Zeiss 55 + 24-105G no i 200-600 (jeszcze nie dotarło).
    Dzieki. Puszka zapowiada się topowo,gratuluje. Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się? Ciekaw jestem spostrzezeń Pozdro.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się?
    Oczywiście, że zostanie. Każdy, kto przeszedł na sony tkwi na tym forum jak drzazga w d. Żeby przekonywać, jakiego wspaniałego wyboru dokonał. Przekonywać siebie głównie.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Miasto
    Lublin

Dzieki. Puszka zapowiada się topowo,gratuluje. Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się? Ciekaw jestem spostrzezeń Pozdro.
    Proszę bardzo, a dlaczego to miałbym uciekać z forum skoro mam jeszcze masę ciekawych zdjęć i doświadczeń z Canona? Nie mam takiej potrzeby aby się wynosić a jestem tutaj już dość długo, nie zawsze się dzielę zdjęciami ale coś tam sensownego czasami napiszę

Pełne uzależnienie

@Eberloth Smutek i frustracja wylewa się z Twojej wypowiedzi. Może zmień system to świat stanie się znów piękny a Ty uśmiechnięty?

Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Oczywiście, że zostanie. Każdy, kto przeszedł na sony tkwi na tym forum jak drzazga w d. Żeby przekonywać, jakiego wspaniałego wyboru dokonał. Przekonywać siebie głównie.
    Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz się w moim imieniu? Wyjaśnij bom ciekaw

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bo mogą . Tak samo są migracje w odwrotną stronę - znam takich. W wielu przypadkach są to klasyczni "sprzętowcy" dla których wartość artystyczna zdjęcia jest wyrażeniem nie zawierającym żadnej konkretnej treści, bo nie da się jej ocenić w sposób liczbowy. Za to studiują zawzięcie tabelki, wykresy, statystyki itd.
    Natomiast jak się wspomni, że ta zmiana sprzętu rewolucji nie zrobiła i może idź pooglądać jakieś wystawy i zobacz jak inni to robią, może poczytaj trochę o kompozycji i czystości kadry, może skocz na jakieś warsztaty, pojeździj na jakieś spotkania i pogadaj z lepszymi, zmień technikę... to jest obraza bo przecież ma już stronę z photography w nazwie. Niestety z osobami zapatrzonymi w technikę dyskusji dużej nie ma najczęściej...

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Trafne spostrzeżenie.

Wracając do tematu to gość gani i chwali Canona za wszystko jednocześnie, jak księżniczka na ziarnku grochu. Ostatecznie problemem był RF100-500 który z założonym extenderem nie mieścił się w jego torbie i tego już nie mógł pochwalić więc podziękował Canonowi.

Strona 28 z 45 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów