Strona 27 z 45 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Jak tak czytam narzekania na jedną czy drugą firmę, to może po prostu lepiej kupić 2 systemy? (Jest zdaje się kilku użytkowników tego forum, którzy są kilku systemowi) W sensie Canona do portretów sobie zostawić, stałki itp, a do ptactwa kupić A7mk3 + Sony 200-600. Problem z głowy. A7 tanie teraz jest, ten Sony zdaje się, że też nie powala cenowo. Odsprzedać tele z Canona i się spora część zwróci.

Idę na ptaki - biorę Sony. Idę na spacer z rodziną - biorę Canona.

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Aaa teraz kumam, tępy jestem to nie wiem

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Jaki korpus konkretnie z Sony na start i jak pierwszw wrażenia?
    Jaki korpus z Sony na start? Pytasz co polecam? Zależy do czego ale na portrety czy architekturę polecę A73 a do ptaków polecę A6700, a jako ogólnie uniwersalną puszkę polecę np. A74.
    Co do pierwszych wrażeń z Sony to ja je mam już dawno za sobą bo pierwszym aparatem był A6400 i nadal uważam go za bardzo dobry wybór.
    Ostatnio edytowane przez WinSho ; 22-08-2023 o 13:20

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Jak tak czytam narzekania na jedną czy drugą firmę, to może po prostu lepiej kupić 2 systemy? (Jest zdaje się kilku użytkowników tego forum, którzy są kilku systemowi) W sensie Canona do portretów sobie zostawić, stałki itp, a do ptactwa kupić A7mk3 + Sony 200-600. Problem z głowy. A7 tanie teraz jest, ten Sony zdaje się, że też nie powala cenowo. Odsprzedać tele z Canona i się spora część zwróci.

Idę na ptaki - biorę Sony. Idę na spacer z rodziną - biorę Canona.
    Ale po co puszka Canona skoro ma się puszkę Sony? Sony portretu się nie zrobi? Raczysz Waść żartować. Jedyne co trzeba przyznać to R6 leży lepiej w dłoni niż A7III ale jeśli trzeba aparat na gimbal wrzucić to już mniejszy rozmiar ma znaczenie.

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ale po co puszka Canona skoro ma się puszkę Sony? Sony portretu się nie zrobi? Raczysz Waść żartować. Jedyne co trzeba przyznać to R6 leży lepiej w dłoni niż A7III ale jeśli trzeba aparat na gimbal wrzucić to już mniejszy rozmiar ma znaczenie.
    Zamień słowa "Canon" na "Sony" i odwrotnie w Twojej odpowiedzi. Czyli wracamy do punktu wyjścia. Generalnie każda próba krytyki Canona, Sony, Fuji czy czegokolwiek jeszcze ZAWSZE spotka się z odpowiedzią taka jak ta, czyli "A co, xxx nie zrobi takiego zdjęcia?" (gdzie xxx to marka producenta aparatów). Moja wypowiedź natomiast tyczyła już kompletnych malkotentów. Skoro tak źle i tak nie dobrze, to niech kupią 2 systemy - problem z głowy.

Pełne uzależnienie

Aparaty obecnie są na takim poziomie technologicznym, że to nie one są ograniczeniem. Owszem są niuanse jeśli chodzi o funkcje, ergonomię itp. ale jakość zdjęć jakie oferują jest na tak wysokim poziomie, że bez wnikliwej analizy trudno stwierdzić korpusem jakiego producenta zostało wykonane zdjęcie.
    A dla kompletnych malkontentów to zawsze będzie coś źle bo jeśli dwa systemy to dwa rodzaje zasilania a więc więcej akumulatorów i ładowarek.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 22-08-2023 o 14:34

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Zeby nie bylo tak różowo w RF że śmigają jak wściekłe to powiem, że RF24-240 tez ma problemy z ostrzeniem takie same jak Sigma, tj aparat ustawia kwadracik na zwierzu lub na oku ale obiektyw nie ostrzy. Tak przepadlo mi kilka klipow takiego smiesznego zwierzaczka pika. Nie zawsze tak się dzieje, ale czasem tak jest.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Zeby nie bylo tak różowo w RF że śmigają jak wściekłe to powiem, że RF24-240 tez ma problemy z ostrzeniem takie same jak Sigma, tj aparat ustawia kwadracik na zwierzu lub na oku ale obiektyw nie ostrzy. Tak przepadlo mi kilka klipow takiego smiesznego zwierzaczka pika. Nie zawsze tak się dzieje, ale czasem tak jest.
    Ten kwadracik zaznaczający "obiekt", czy kwadracik od punktu AF?

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Różnie. W trybie wideo mam ustawiony AF na sledzenie i wykrywanie oka zwierza. Siersicuch dobrze wypenia kadr i obiektyw nie powinien miec problemów. No i czasem musialem przerwac nagrywanie, stuknac palcem w ekran na zwierza zeby go wyostrzyl. Tylko ten juz mi zwiał…
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Różnie. W trybie wideo mam ustawiony AF na sledzenie i wykrywanie oka zwierza. Siersicuch dobrze wypenia kadr i obiektyw nie powinien miec problemów. No i czasem musialem przerwac nagrywanie, stuknac palcem w ekran na zwierza zeby go wyostrzyl. Tylko ten juz mi zwiał…
    Hm. Ciekawe. To trochę wygląda że to raczej AF z samym body się gubi - skoro musisz mu na nowo pokazać obiekt. Ale cholera wie jak to w tym RF wszystko działa

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie

Filmując ostrzy się manualnie.

Strona 27 z 45 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów