#Przemek - spokojnie, ogarnę to wiele prób, trochę czytania, oglądania i zrozumiem o co chodzi. To jak ogólnie z fotografią. Jak wziąłem aparat pierwszy raz w ręce to też nie ogarniałem tych cyferek. Metoda prób i błędów jest najfajniejsza

#Nozanu - odziwo nic. Oczywiście pisało, że to "powystawowa" i oczywiście przyszedł chińczyk - spodziewałem się tego po pierwszej lampie, którą odesłałem, ale ta działa normalnie i jest jak nówka w zasadzie, ma nawet folię jeszcze na wyświetlaczu, zero rysek itp. Wszystko działa sprawnie. Jedyne co to nie było stopki/podstawki pod lampę, żeby sobię ją postawić. Podobnie było w pierwszym zestawie. Może janusze zamawiali lampy, kradli stopkę i odsyłali? :P

#Cybulski - nie no, latarkę to już mam tym razem chciałem błyskową. W górach często spotykam się z sytuacją, kiedy jest ciemny las i ostre słońce zarazem gdzieś w tle, albo się przebija przez gałęzie. Lampa do potretów rodzinnych, żeby doświetlić osobę w cieniu tych gałęzi właśnie. Przynajmniej taki miałem zamysł, a co wyjdzie, to się okaże

#Bangi - pewnie ze mną będzie podobnie, ale mam chęć nauki, więc chociaż trochę się zgłębić do poziomu semi-pro i będę zadowolony.