Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
Ok.
To sporo wyjaśnie o tym co i jak pisałeś w tym wątku
Od teraz wszystkie Twoje wypowiedzi w wątku aparat a smartfon z czystym sumieniem traktować będę jak wypowiedzi o kolorach kogoś kto :
- nie widzi kolorów,
- nigdy nie widział kolorów
- nie chce ich zobaczyć
Czyli .....

jp
JPRDL!

Człowieku (?)! Cały czas udowadniasz, że w życiu nie użyłeś konkretnego teleobiektywu i nie masz bladego pojęcia, czego się po nim można- i należy- spodziewać, wstawiasz bez zażenowania masakryczne zdjęcia sarny i jakiegoś tekstu pieprząc, jak potłuczony, o teleobiektywie w tym smartfonie, a to jest jedyna rzecz, która mnie w nim może potencjalnie zainteresować, ale na twoich przykładach widać, że jest to totalny badziew, który należy pominąć milczeniem, a nie go eksponować.

Przez dwa tygodnie na wczasach mając dwa aparaty- jeden z tele, a drugi z krótkim obiektywem, tego drugiego użyłem raz, i to na siłę. Gdybym miał zamiast niego smartfona, to też bym go użył ten jeden raz, bo mnie generalnie co innego wciąga. Smartfon jako sprzęt foto nie jest aż tak uniwersalny, abym się nim zainteresował.

Gdybyś potrzebował porządnego teleobiektywu, to o smartfonie zapomnij, i nie wmawiaj ludziom głupot, i nie pitol, że będzie w tym temacie postęp za pomocą soczewek z plasteliny! Wrócisz wtedy do aparatu fotograficznego jak syn marnotrawny!

A Może byś strzelił smartfonem takie ujęcie?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMGL9950_cr.jpg
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	2,48 MB
ID:	13939