Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Dostał piłką prosto w obiektyw. Stracił równowartość 54 tys. zł

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Dostał piłką prosto w obiektyw. Stracił równowartość 54 tys. zł

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Ja miałem Mamiyę RB67, ale się sprzedała.
    Na plenerze Piotr miał dokładnie ten model Mamiyi. Były osoby z lustrzankami Canona, z bezlustrami Canona, analogicznie z lustrzankami i bezlustrami Nikona, jedna osoba z Fujifilm. Z bezlustrami Sony chyba tylko 2 osoby. Co mnie mocno zdziwiło, bo w końcu niby ta firma zdobyła przewagę w bezlustrach. Nie było nikogo z Pentaxem. Za to był ktoś z Olympusem ze zdemontowanym filtrem i robił zdjęcia w IR. Jedna osoba z dronem. Oprócz aparatu. Jeżeli ktoś kojarzy ten plener z nikoniarzami to ... to to była prawda X lat temu. Zresztą nawet wtedy, od samego początku były osoby z Canonami.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Dostał piłką prosto w obiektyw. Stracił równowartość 54 tys. zł

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Na plenerze Piotr miał dokładnie ten model Mamiyi. Były osoby z lustrzankami Canona, z bezlustrami Canona, analogicznie z lustrzankami i bezlustrami Nikona, jedna osoba z Fujifilm. Z bezlustrami Sony chyba tylko 2 osoby. Co mnie mocno zdziwiło, bo w końcu niby ta firma zdobyła przewagę w bezlustrach. Nie było nikogo z Pentaxem. Za to był ktoś z Olympusem ze zdemontowanym filtrem i robił zdjęcia w IR. Jedna osoba z dronem. Oprócz aparatu. Jeżeli ktoś kojarzy ten plener z nikoniarzami to ... to to była prawda X lat temu. Zresztą nawet wtedy, od samego początku były osoby z Canonami.
    To jest opowieść tej samej treści jak ta, że kiedyś były wyłącznie dwie firmy ubezpieczające samochody w Polsce. PZU ubezpieczało na kraj a WARTA na zagranicę. Obecnie mamy w kraju 58 zakładów ubezpieczeń oraz reasekuracji i każdy szuka najtańszego ubezpieczenia OC i AC na swoje toczydełka. Uprzednio (X lat temu) nie miał takiego wyboru.

Kiedyś miałem X aparatów firmy C (z czego 1/3 opisana jest poniżej w mojej stopce) podobnie jak wiele innych osób, które niejako z automatu przesiadały się z analogów na DSLRy. Tak wiec nie trywializując takie porównania można od razu wrzucić do kosza bez snucia sentymentalnych wynurzeń typu: "za moich czasów"...

Cytując "kiedysie" klasyka

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kiedyś.PNG
Wyświetleń:	58
Rozmiar:	1,63 MB
ID:	13606
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-07-2023 o 09:02
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów