Strona 266 z 296 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 651 do 2 660 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

kłamstwo - wielkie kłamstwo - statystyka
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    kłamstwo - wielkie kłamstwo - statystyka
    Liczby nie "kłamio"

BTW - wyniki takich statystyk idealnie wpasowują się ten wątek
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Ciekawe jak dlugo Anselm Pawlak wytrzyma ciśnienie i zmieni na iPhone. Chociaż może przerastać go obsługa, musiałby rozkminiać menu przez dwa lata no i opracować zmiany w sposobie trzymania telefonu.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Ciekawe jak dlugo Anselm Pawlak wytrzyma ciśnienie i zmieni na iPhone. Chociaż może przerastać go obsługa, musiałby rozkminiać menu przez dwa lata no i opracować zmiany w sposobie trzymania telefonu.
    oraz musiałby założyć nowy wątek...
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Och... Statystyki... Stalinowi zrobiłoby się ciepło w okolicach serca, gdyby zobaczył, że jego stare sprawdzone metody wciąż cieszą się niesłabnącą popularnością. Przecież te zestawienia to czysta fantazja.

Po co się zresztą robi takie zestawienia? Albo np. Rankingi niezawodności samochodów, publikowane przez znaną firmę od lat... W ogóle, jakiekolwiek rankingi, testy, wykresy, zestawienia tego typu? To jest narzędzie manipulacji i NIC innego. Bo nic innego nie uzasadnia tworzenia takich zestawień.

O tym jednak niektórzy z Was wiedzą. JP i jemu podobni, z całą pewnością potraktują to kłamstwo serio. I ponieważ S23 nie znajduje się na pierwszym miejscu, Bóg raczy wiedzieć, czym to się skończy.

Przy okazji, widać tu jeszcze inną manipulację. Tytuł "THE MOST POPULAR CAMERA phones" sugeruje, jakoby te "million of Flickr photos" były robione w większości smartfonami. Tymczasem grupa ta stanowi zaledwie znikomy ułamek zdjęć na Flickr, a jeśli już, to z reguły jest to nie warta oglądania sieczka.

Ale cóż, na tym polega marketing. Jak w tym dowcipie, gdzie Reagan z Breżniewem się ścigali i Reagan wygrał. Prasa amerykańska podała, że Prezydent Reagan był pierwszy, Towarzysz Breżniew ostatni. Prasa radziecka zrewanżowała się informacją, że - Towarzysz pierwszy sekretarz, najukochańszy wódz narodu, Leonid Breżniew, zajął bardzo dobre drugie miejsce, natomiast towarzysz Reagan przybył na metę przedostatni...
    Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 21-06-2023 o 09:26
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Serio, w telefonie łatwo zmieniasz przysłonę i czas??? Ja w aparacie robię to w ułamku sekundy, kręcąc jednym z kółek. Pomijam przy tym kwestię, że na palcach dwóch rąk można policzyć smartfony posiadające przysłonę.

Janie. Posłuchaj. Smartfony jako aparaty mają sporo zalet. Nadają się do wielu rzeczy. Natomiast NIKT nie robi tyle złego dla smartfonów jak Ty. Nie wiem czy jesteś tego świadomy. Chyba nie. Usiłujesz udowodnić, że smartfony nadają się do tego, do czego sie nie nadają. Z żałosnymi skutkami. Udowadnianie że dają detal, że można cropować itd może by przeszło, ale w przedszkolu, a nie na portalu zrzeszających ludzi fotografujących czasami od dziesiątek lat. Nie łykaj wszystkiego co przeczytasz w necie. Z dotychczasowych Twoich wpisów mozna wywnioskować, że nie potrafisz na te teksty patrzec krytycznie. Przestań to przytaczać, bo jedynie się pogrążasz, a co gorsza robisz niedźwiedzią przysługę fajnym instrumentom, jakimi są smartfony.
    # Jacek_Z

Na moją wypowiedź o ergonomii (aparat a smartfon) # 2589

1. aparat
    Czyli np. jak wygodnie trzyma się w ręku, ile waży, jak zmienia się ustawienia, wyzwala "migawkę" itd.
    Tutaj lepszy jest smartfon. Teraz już wygodnie (i bezpiecznie) trzymam go w ręku, łatwo zmieniam ustawienia

Zareagowałeś jak zareagowałeś a ja odpisałem mało precyzyjnie #2625
    To moja wina, przepraszam, poprawiam, powinienem wyrażać się tak by wszyscy zrozumieli.
    1.
    Owszem, regulacji przesłony w S23U nie ma, i nie wiem czy będzie i nie do końca jestem pewien czy będzie potrzebna w fotografii obliczeniowej.
    2.
    a.
    Ekran S23U po wejsciu w Expert RAW, prawy dolny róg to histogram, lewy dolny ikona wejścia do presetów, z lewej strony to 5 parametrów ktore możesz zmieniać z wyświetlonymi aktualnymi ustawieniami
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	NSC09757.jpg
Wyświetleń:	5
Rozmiar:	4,97 MB
ID:	13535
    b.
    Zmiana każdego z 5 parametru polega na dotknięciu ikony i przesuwaniu palce po ekranie, widać że zmieniono czas na 1/1500s, zmieniła się wartość ISO.
    Można zmieniać jeden, można więcej a efekt się "sumuje"

Nazwa:	NSC09758.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	5,47 MB
ID:	13536
    c.
    Mozna wejść do presetów które wcześniej się ustawiło i doknięciem zmieniac ustawienia

Nazwa:	NSC09759.jpg
Wyświetleń:	3
Rozmiar:	5,64 MB
ID:	13537
    d.
    Dotknięciem ekranu mozna ustawiać punkty AF i AE chwilowe (z aktualnego punktu ekranu, zmieniają się gdzy poruszamy smartfon) lub zablokowane (z aktualnego punktu ekranu i nie zmienają się gdy poruszamy smartfonem)

Nazwa:	NSC09760.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	5,84 MB
ID:	13538

I mogę robić zdjęcia trzymając wgodnie smartfon oburącz i wyzwalać migawkę lewą albo prawą ręką lub wypowiadając "hasło", trzymając smartfon który waży wielokrotnie mniej niż aparat

Uważam że jest to znacznie lepsze rozwiązanie niż z aparatem, znacznie więcej możliwosci i znacznie łatwiej

jp

PS
    Rozumiem że masz stresującą pracę i masz inne poglady na rozwój ale proszę przeczytaj spokojnie #2628 Podsumowanie 06.2023
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 21-06-2023 o 12:44
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Miasto

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    I mogę robić zdjęcia trzymając wgodnie smartfon oburącz i wyzwalać migawkę lewą albo prawą ręką lub wypowiadając "hasło", trzymając smartfon który waży wielokrotnie mniej niż aparat
    Uważam że jest to znacznie lepsze rozwiązanie niż z aparatem, znacznie więcej możliwosci i znacznie łatwiej
    jp

Nazwa:	haszło.JPG
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	31,6 KB
ID:	13539

Tak więc Panie Panowie tak właśnie. Tak było. Nie kłamie.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 21-06-2023 o 13:00

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Znam inna wersję: odzew jest "Jaś i Małgosia".
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Znam inna wersję: odzew jest "Jaś i Małgosia".
    Przeca Jasio już jest ze swoim S23U o pseudonimie "Małgosia". Piszący w tym wątku to zaś czarownice ^^

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

No i teraz patrząc na ostatni post Anselma Pawlaka już łatwo zrozumieć dlaczego lepiej mu ze smartfonem! Bo jak tu ogarnąć coś takiego:

Nazwa:	dz0xMDAwJmg9NzU2_src_159375-ekran-lcd-informacje.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	88,8 KB
ID:	13540

To jest argument przemawiający słusznie i merytorycznie za wyborem smartfona dla osób nie mających wiedzy i umiejętności obsługi jakże skomplikowanych parametrów aparatu cyfrowego. Anselm Pawlak, ale także Julka, Grażyna i Sebix mogą teraz skupić się wyłącznie na tworzeniu wiekopomnych dzieł.
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 21-06-2023 o 15:55

Strona 266 z 296 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów